No 19. janvāra līdz 17. februārim Rīgas Mākslas Telpā būs apskatāma Diānas Adamaites personālizstāde "Uzreiz", kurā būs izstādīti 200 jauni zīmējumi, portālu "Delfi" informē izstāžu zāles pārstāvji.


Diāna Adamaite (1981) ir pievērsusi sev uzmanību ar glezniecību un zīmējumiem, kas tiek salīdzināta ar meditatīvu horeogrāfiju. Uz aicinājumu izteikt vārdos izstādes koncepciju, māksliniece atbild: "Nav "kāpēc" un nav arī "tāpēc". Ir tas, kas ir. Tieša pieredzēšana."

No ilustrāciju tradīcijas krasi atšķirīgos zīmējumus Adamaite raksturo kā tādus, kam nav stāsta: "Nav tādu ideju, kas radītu papildus iedomātu laika dimensiju. Nav stāsta klātradīšana ar vārdu dekorācijām. Zilonim nerūp, kas par viņu tiek domāts." Kuratore Inga Šteimane mākslinieces darbos saskata Rietumu modernās mākslas tā dēvētā Austrumu virziena kontekstu un izceļ orientēšanās punktus pasaules laikmetīgās mākslas kartē: Džons Keidžs, Joko Ono, Jons Meks un arī Māris Subačs.

Diāna Adamaitei ir Latvijas Mākslas akadēmijā iegūts maģistra grāds (2007), viņa ir studējusi Cīrihes Mākslas Augstskolā (Zürcher Hochschule der Künste) Šveicē (2011). Kopš 2005. gada veidojusi sešas personālizstādes, 2011. gadā "Zoo" Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, 2008. gadā Galerie Atelier Haus Friesenstrasse, Brēmenē. 2007. gadā aicināta piedalīties 13. Viļņas glezniecības triennālē "Dialogi", 2007. un 2010. gadā - Latvijas Nacionālā mākslas muzeja jauno gleznotāju izstādēs "Našķu bumba" un "Pilsētas bērni", 2011. gadā - Rīgas Mākslas telpas izstādē "Viņš nemeklē patiesību, viņš grib iespaidot".

Rīgas Mākslas Telpas Lielajā zālē būs skatāmas divas izstādes: no 19. janvāra - Dienas gada balva fotogrāfijā 2012, un no 24. janvāra "Wilnis 2x. Vilnis Zābers (1963-1994)".

Ieejas maksa - 2 lati, skolēniem, studentiem, pensionāriem un Latvijas Mākslinieku savienības biedriem – 1 lats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!