Foto: Publicitātes attēls
Rīgas mākslas telpas Intro zālē no 30. jūnija līdz 27. jūlijam Jaunrades programmā būs skatāma Kaspara Groševa, Indriķa Ģelža un Darjas Meļņikovas kopizstāde "San Serriffe", portālu "Delfi" informē izstāžu zāles pārstāvji.

Trīs mākslinieki radījuši multimediālu instalāciju, kas kalpos kā konceptuāla metafora ceļojumu birojiem, kurus lielā mērā aizstājušas globālā tīmekļa vietnes.

Tās pamatā ir okeāniskajai salai ar nosaukumu San Serriffe veltīta tūrisma biroja estētika, kas sastāv no kontrastējošas materialitātes elementiem – alumīnija stieņiem, telpaugiem, auduma faktūrām un akvareļu pludinājumiem.

Izstādes apraksta ievadā Kaspars Groševs raksta: "Viesi šeit vienmēr tiek laipni gaidīti. Ādas smarža sajaucas ar bukšiem un palmu nazālo toni. Paglābušies no "Google" nomērķētā skatiena, izslāpušie te atradīs vēsu mieru. Telefons ir izslēgts, fonā skan iezemiešu flongu čalas, papagaiļi atkārto nesaprotamos vārdus."

Izvēlētās tēmas ietvaros katrs no autoriem vērsuši uzmanību eksotisko galamērķu piedāvājumam un vizuālajam noformējumam, lai pēcāk veidotu tā personīgu interpretāciju, piedāvājot skatītājiem iepazīties ar savu vīziju sapnim par siltajām zemēm.

Izstādes kuratore: Elīna Sproģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!