Foto: Publicitātes foto
Siguldas "Devonā" līdz 7. maijam aplūkojama četru jaunu mākslinieču glezniecības un tekstilmākslas darbu izstāde "Viņas četras", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

"Viņas. četras" ir četras Kristīnes – jaunas mākslinieces, kuras vieno ne vien studijas Latvijas Mākslas akadēmijā, bet arī radītprieks un draudzība. Kristīnes Kliginas stihija un studiju priekšmets ir tekstilmāksla (LMA bakalaura programmas 3. kurss), Kristīne Rublovska studē glezniecību un vienlīdz labi jūt sevi arī tekstilmākslā (LMA maģistrantūras programmas 2. kurss), Kristīne Martinova par savu sauc grafikas nozari (LMA maģistrantūras programmas 2. kurss), bet Kristīne Kutepova iedvesmu gūst glezniecībā (LMA maģistrantūras programmas 2. kurss).

Lai arī ekspozīcijā apkopotie darbi ir stilistiski atšķirīgi, tie "elpo vienā ritmā un rada vienotu ansambli". Izstādes centrālo asi veido siguldietes Kristīnes Kliginas tekstilmākslas darbi. Māksliniece spēlējas ar monohromām krāsām un kontrastējošām faktūrām, veidojot savus telpiskos objektus īpašā autortehnikā, kas valdzina ar savu vienlaikus ekspresīvo un romantisko dabu, darbu formai izceļot emocionālo vēstījumu. Kamēr "Krauklis" dziļdomīgi uzlūko apmeklētājus ar savu stikla aci, "Bēniņos" liek aizdomāties par pagātnes klātesamību šodienā.

Kristīne Rublovska savā tekstilmākslā mēģina saaudzēt dažāda veida materiālus, pat šķietami nesaderīgus elementus un tēlus, radot neviennozīmīgu, bet vienotu pasauli, kurā meitene ar zaķkāposta lapiņu mutē mums atgādina, ka cilvēks ir dabas daļa.

Kristīne Martinova izzīmē tēlus, piešķirot apkārtējai videi īpašu, reizē stāstošu noskaņu. Viņas darbus izstādē vislabāk raksturo vārds dažādība – no asprātīgam, koši izzīmētam Elektrības skapim līdz filcētai Lellei, kas melnbaltā krāsu atturībā karājas pie izstāžu zāles griestiem un veido saspēli ar Kristīnes Kutepovas netālu atstutēto "Slotu". Savās gleznās šī māksliniece aizrautīgi spēlējas ar krāsu, dodot iespēju katram radīt savu stāstu, uzdot jautājumus un rast atbildes.

Siguldas kultūras centrā "Siguldas devons" izstāde apskatāma līdz 7. maijam, ieeja tajā ir bez maksas. Izstāde atvērta: darba dienās no pulksten 10.00 līdz 19.00, sestdienās no pulksten 12.00 līdz 16.00, svētdienas – slēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!