Foto: Publicitātes foto
Tallinas "Baltic Hotel Vana Wiru" viesnīcas mākslas galerijā 3.februārī atklāta fotomākslinieka Jāņa Gleizda personālizstāde "Dailes leģenda" (The Legend of Beauty), portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Izstāde būs apskatāma līdz pat 1.martam. Izstādes atklāšanā piedalījās arī fotomākslinieka atraitne un sargenģelis Annele Gleizda. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas direktori Ventu Koceri, kas aktīvi popularizē izcilo latviešu foto mākslinieku pasaulē.

Izstādes atklāšanā piedalījās arī īpaša viesu grupa – Jāņa Gleizda amata brāļi - Igaunijas fotomākslinieki. Izjustu uzrunu dižajam latvietim veltīja Igaunijas mākslas foto vecmeistars Kalju Sūrs (Kalju Suur).

Jānis Gleizds (1924-2010) Trīs Zvaigžņu ordeņa kavalieris, strādājis galvenokārt melnbaltajā fotogrāfijā, perfekti pārvaldot smalko un darbietilpīgo izohēlijas tehniku. Meistars strādājis visos fotogrāfijas žanros, īpaši izceļoties ar klusajām dabām un aktu fotogrāfijām. Arī ainava, sports un portreti Jānim Gleizdam bija tuvi, saprotami un realizējami.

Fotomākslinieka tonālie darbi ir izpelnījušies daudzu atšķirīgu konkursu žūriju atzinību, medaļas un citus starptautiski nozīmīgus apbalvojumus (kopā ap 170 medaļas, no tām 37 – zelta, 33 – sudraba, 29 – bronzas; 18 kausi un "Grand Prix" balvas no Latvijas, Francijas, Spānijas, Beļģijas, Šveices, Polijas, Ķīnas, Japānas, Krievijas, Moldāvijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas, Argentīnas, Austrijas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!