Foto: Publicitātes foto
Beļģijas piekrastes pilsētā Koksejdē 28.martā atklāta mūsdienu mākslas triennāle "Beaufort 04" atklāšana, kurā šogad piedalās arī latviešu tēlnieks Ivars Drulle, portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas vēstniecība Beļģijā pārstāvji.

Tēlnieks saņēmis uzaicinājumu piedalīties triennālē pēc ievērojamas atlases. Mākslinieks speciāli šai izstādei veidojis skulptūru "I can hear it", kas ir apskatāma Midelkerkes pilsētas pludmalē.

Jāuzsver fakts, ka Midelkerkes pašvaldība ir izteikusi vēlmi Ivara Drulles darbu iegādāties un saglabāt pilsētas pludmales ainavā arī pēc triennāles.

"Beaufort 04" atklāšanā pasākuma veidotāji dalījās profesionālajā pieredzē, iepazīstināja ar triennāles māksliniekiem un to darbiem, kā arī ar ideju, ka Eiropas identitāte ir kopīga domāšana un pasaules uztvere, ko triennāles veidotāji vēlējušies parādīt.

Triennāles atklāšanā piedalījās arī Latvijas vēstniecības Beļģijā pārstāvji, sveicot I.Drulli ar veiksmīgo dalību triennālē un pārrunājot turpmākās sadarbības iespējas ar "Beaufort 04" veidotājiem.

"Beaufort 04" ir mūsdienu mākslas, galvenokārt, skulptūru izstāde lielākajās Beļģijas rietumkrasta pilsētu pludmalēs 65 km garumā, kas šogad notiks no 31.marta līdz 30. septembrim. Triennāle notiek ceturto reizi, aicinot pasaulē atzītus tēlniekus eksponēt darbus, iekļaujot tos Beļģijas dabas ainavā. Šogad triennālē piedalās pazīstami Eiropas Savienības dalībvalstu mākslinieki, kopā izstādot 27 darbus. Triennāles patronāžs ir Eiropas Padomes prezidents H. van Rompejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!