Rīgas 800 gadu jubilejas organizētāji uz noslēguma koncertu vēlas aicināt kādu no piecām pasaulē vispopulārākajām un honorāru ziņā visaugstāk novērtētajām popmūzikas zvaigznēm, tostarp cerot uz tādiem mūziķiem kā Madonna un U2.
Aģentūras "Rīga 800" vadītāja Ingūna Rībena informēja, ka šobrīd notiek zvaigžņu apzināšana ar viņu aģentūru palīdzību.

BNS veiktā Latvijas mūzikas ekspertu aptauja liecina, ka šobrīd vislabāk apmaksātās zvaigznes ir Madonna, U2, Maikls Džeksons, "Back Street Boys", Pols Makartnijs, Eltons Džons un citi.

Iespējams, ka 18.augustā pēc komponista Mārtiņa Brauna un režisora Uģa Brikmaņa veidotā skaņdarba pirmizrādes ar grandiozu salūtu pasaules mēroga zvaigzne varētu uzstāties krastmalā pie pils, sacīja Rībena.

Aģentūras vadītāja atzina, ka tiks pieliktas pūles, lai Latvijā koncertētu tāda populārās mūzikas zvaigzne, kas ieinteresēs ne tikai Latvijā dzīvojošos mūzikas mīļotājus, bet arī viesus no kaimiņzemēm, tostarp pat Vāciju un citas zemes.

Šāds koncerts varētu izmaksāt vairāk nekā sākotnēji iecerētā "Aīdas" opera Mežparkā. Jau ziņots, ka operas iestudējums varētu izmaksāt aptuveni 500 tūkstošus latu un Rīgas mērs Andris Ārgalis paziņojis, ka izrādi varētu atcelt. Operas izmaksas jubilejas pasākumu organizētāji atzinuši par pārāk lielām, kas varētu negūt tik lielu starptautisko rezonansi.

Rīgas dome svētku jubilejai nolēmusi piešķirt gandrīz četrus miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!