31. martā plkst. 16.00 Valmieras muzejā tiks atklāta Imanta Lancmaņa gleznu izstāde, "Delfi" informē tās veidotāji.

Valmieras muzeja Izstāžu nama abos stāvos būs izvietoti darbi vairākās tematikās – par Bībeles tēmu un Ozolu cikls. Savu vietu radīs arī ainavas un klusās dabas. Mākslinieks intensīvi turpināja strādāt ar tēmu "Nāves deja", šie darbi plašākai publikai tika atrādīti šī gada 17. februārī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Tagad darbi ceļo arī uz Valmieru.

Imanta Lancmaņa vārds saistās ar Rundāles pili un devumu tās atjaunošanā, taču viņa aizraušanās līdzās vēl citām ar kultūru un tās izkopšanu saistītām jomām ir glezniecība. Lancmanis savu mākslu dēvē par konceptuālo romantismu, kurā caurvijas izpratne par vecmeistaru mantojumu un dabu; nozīmīga ir arī paša mākslinieka piedzīvotajam. Lancmaņa glezniecība ir saviļņojošs un vienlaikus sevis izzinošs process, kurā viņš glezno lietas, kas saista un aizrauj.

Izstādē eksponēti Imanta Lancmaņa darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja, Rundāles pils muzeja, Ināras Teterevas un mākslinieka privātkolekcijas. Izstāde būs skatāma līdz 31. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!