VI Latgales televīzijas mūzikas festivāls nākamgad no 1.līdz 4.jūnijam notiks Daugavpilī.
Pasākumu organizē Latgales televīzijas sabiedrība (LTS) sadarbībā ar Latvijas Televīziju, Daugavpils pilsētas domi un Rēzeknes pilsētas domi.

Festivāla prezidents Uldis Dvinskis pastāstīja, ka tas būs grandiozākais kultūras masu pasākums Austrumlatvijā pēc neatkarības atjaunošanas.

Tā organizatori plāno, ka tā dalībnieku skaits pārsniegs 1000 cilvēku, un cer, ka astoņus festivāla koncertus klātienē noskatīsies vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku. Festivālā strādās 300 cilvēku komanda no piecām valstīm un tā izdevumu tāme sasniedz 200 tūkstošus latu.

Visi festivāla koncerti tiks translēti Latvijas Televīzijā. Dvinskis pastāstīja, ka šobrīd notiek sarunas arī ar vienu no galvenajiem Krievijas TV kanāliem par to, lai daļu festivāla translētu arī Maskavā. Iespējams, līdzīgas vienošanās tiks panāktas arī ar kādu no Ziemeļvalstu un Baltkrievijas televīzijām.

Latgales televīzijas Mūzikas festivāla organizatori noslēguši sadarbības līgumu arī ar rūpnīcu "Latgales Alus".

Rūpnīcas komercdirektors Juris Užulis žurnālistiem sacīja, ka speciāli festivālam, kas sakritīs gan ar pilsētas jubileju, gan ar "Latgales Alus" 140.dzimšanas dienu, rūpnīca izstrādās jaunu alus šķirni. "Tas būs viegls, gaišs, muzikāls un patīkams," teica Užulis.

Rūpnīca "Latgales Alus" bija arī V Latgales televīzijas Mūzikas festivāla atbalstītāju vidū. Užulis pauda, ka šis festivāls rūpnīcai bija ļoti izdevīgs un ražotāji guva lielu atdevi reklāmas ziņā, tāpēc nolemts atbalstīt ne tikai sesto, bet arī visus nākamos festivālus.

Festivāla ietvaros Latgales televīzijas sabiedrība sadarbībā ar Emiļa Melngaiļa Tautas mākslas centru rīko kompozīciju konkursu "Dziesma Latgalei". Konkursa darbi tiks pieņemti līdz 31.decembrim, bet konkursa rezultātus paziņos 15.februārī. Konkursa prēmiju fonds ir 2000 latu. Visas prēmētās dziesmas tiks atskaņotas festivālā. Festivāla direktors Uldis Dvinskis klāstīja, ka konkursa mērķis ir rosināt jaunu oriģināldarbu tapšanu tieši festivālam un Latgalei vai atsevišķām tās pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!