Foto: Publicitātes foto
1. septembrī, spītējot lietum, jau ceturto reizi pēc kārtas Vangažos notika grafiti festivāls. Šogad tajā piedalījās līdz šim viskuplākais dalībnieku skaits – 12.

Grafiti festivāls tika aizsākts pirms četriem gadiem, kad toreizējais Vangažu pilsētas pārvaldes vadītājs Aivars Nalivaiko, ilgi lauzīja galvu, ko īsti iesākt ar garāžu sienu, kura labi redzama garāmbraucējiem, tātad liecina par pilsētas ainavu, stāsta festivāla organizatori.

Ideja par sienas krāsošanu, kā mākslas pasākumu, virmoja jau sen - pat Vangažu pilsētas domes laikā. "Radās ideja rīkot grafiti festivālu. Šī ideja ne tikai atrisināja sienas pielietojumu, bet arī ļāva jaunajiem māksliniekiem, kuri aizraujas ar šo mākslas veidu, izpausties, parādīt, ka grafiti nav tikai sienu ķēpāšana, bet vesels mākslas un dzīves stila virziens," uzsvēra Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko.

Šogad festivālā piedalījās 12 dalībnieki no Vangažiem, Rīgas, Jūrmalas, Berģiem, Inčukalna. "Festivāla organizēšanu ik gadu uzņēmās Vangažu kultūras nams sadarbībā ar grafiti aizsācēju Latvijā Aleksandru ar pavārdu "Mališs". Lai rezultāti būtu objektīvi, žūrijā allaž tiek pieaicināti mākslas pedagogi," piebilda Vangažu kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītāja Evija Ozola.

Šogad grand prix ieguva dalībnieks ar pavārdu "Hawk" no Rīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!