Foto: Publicitātes foto
Eiropas Kultūras mantojuma dienu laikā Raiņa un Aspazijas vasarnīca aicina 14. septembrī pulksten 10.00 ar tematisku pastaigu iepazīt Raiņa un Aspazijas mīlestības vietas Jūrmalā, portālu "Delfi" informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Kaspars Zalāns.

Aptuveni septiņu kilometru garajā pārgājienā tiks apskatīts Pēperkoku namiņš, kurā dzejnieki pavada pirmo mīlestības pilno vasaru, kopīgi celtā Jaundubultu vasarnīca, un tālāk gar jūrmalu varēs doties uz Raiņa un Aspazijas vasarnīcu Majoros.

Kā sola pasākuma rīkotāji, atraktīvākam gājienam varēs mēģināt orientēties Raiņa un Aspazijas dzejā, vēstulēs un atmiņās un paši meklēt ceļu pa dzejnieku piemiņas vietām.

Satikšanās gājienam būs Pumpuru stacijā pulksten 10.00. Dalības maksa – 2 eiro (norēķināšanās muzeja kasē gājiena noslēgumā).

Pēc kafijas pauzes pulksten 14.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā notiks tematiskā ekskursija "Raiņa un Aspazijas vasarnīcas restaurācijas pieredze", kuru vadīs Memoriālo muzeju apvienības direktore Rita Meinerte. Dalība ekskursijā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!