Foto: LETA

Mūzikas namā "Daile" 10. septembrī nosvinēta nupat izdotās 2018. gada dzejas gadagrāmatas bērniem "Garā pupa" atvēršana. Pasākums jau tradicionāli ir daļa no "Dzejas dienu" programmas, pulcējot gan spilgtus bērnu dzejas autorus, gan mazos lasītājus.

Pasākumā uzstājās grāmatas sastādītāja Inese Zandere, kura pastāstīja par jaunākās "Garās pupas" saturu, tāpat savus darbus lasīja dzejnieki Arvis Viguls, Vladimirs Novokovs filozofs Ilmārs Šlāpins. Klāt bija arī bērnu dzejoļu žūrija – režisors Andris Gauja un Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela. Par muzikālo noformējumu rūpējās komponists un klarnetists Jēkabs Nīmanis, bet bērniem domāto dzeju lasīja JRT aktrise Baiba Broka.

Jau ziņots, ka "Garajā pupā" atrodami līdz šim nepublicēti jauni latviešu autoru darbi, atdzejojumi, visjaunāko dzejnieku – bērnu dzejoļi, kā arī izglītojošs saturs, kas palīdz izprast literatūru un latviešu kultūru.

"Garās pupas" izdošanu 2014. gadā pēc ilgāka pārtraukuma atjaunoja biedrība "Ascendum" un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Gadagrāmatas veidolu radījuši dizaineri Rūta Briede un Artis Briedis, savukārt šī gada izdevumu ilustrējusi māksliniece Liene Mackus. Kā katru gadu, 800 grāmatas eksemplāru tiks dāvinātas Latvijas publiskajām bibliotēkām, dzejas krājumu padarot pieejamu ikvienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!