Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaulē lielākais grāmatu gadatirgus, kas ik gadu norisinās Frankfurtē, šogad apvienos autorus, izdevējus, tirgotājus un lasītājus internetā, uz vietas piedāvājot ierobežotu skaitu pasākumu.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ gadatirgus tā tradicionālajā formātā tika atcelts. Tā vietā no 14. līdz 18. oktobrim norisināsies gadatirgus "speciālizlaidums", kurā internetā piedalīsies aptuveni 2800 dalībnieki no 90 valstīm, pirmdien paziņojuši organizatori.

Gadatirgus mērķis ir sūtīt cerības signālu, norādīja gadatirgus direktors Jirgens Boss un un preses pārstāve Katja Bēne.

Frankfurtes izstāžu centrā, kur parasti notiek gadatirgus, tiks izveidota skatuve, uz kuras piecu dienu laikā norisināsies 60 pasākumi. Ievērojot sociālās distancēšanas noteikumus, pieļaujamais apmeklētāju skaits vienā reizē būs 450 cilvēki. Viņiem iepriekš būs jāreģistrējas. Pasākumi tiks straumēti.

Papildus tam 35 citās vietās Frankfurtē plānoti vel 77 pasākumi, kuros aptuveni 120 autori uzstāsies ar lasījumiem un diskutēs par saviem darbiem. Arī šajos pasākumos dalībniekiem būs iepriekš jāreģistrējas.

Autori un izdevēji, kas nevarēs ierasties uz gadatirgu klātienē, prezentēs savus darbus internetā.

Gadatirgus programma būs pilnībā digitāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!