Foto: Publicitātes attēls
15. maijā Rīgā, galerijā "Istaba" notiks "Valtera Dakšas grāmatplaukta" atvēršana, "Delfi" informē galerijas pārstāvji. Populārā un brīvdomīgā jaunās paaudzes izdevēja, grāmatu kolekcionāra, apjomīgas privātās bibliotēkas īpašnieka Valtera Dakšas rīcībā tiek nodots viens no diviem galerijas "Istaba" grāmatplauktiem.

Dakša grāmatplauktu aizpildīs ar savas darbības augļu asorti – plauktā būs atrodamas gan Dakšas izdotās grāmatas, gan mēnešraksts "Avīzes Nosaukums", gan kaut kas no viņa grandiozās bibliotēkas antikvariāta krājumiem. Plauktā atrodamajiem atradumiem tiks piešķirta regulāra mainība, bet grāmatplaukta faktam "Istabā" – kustības spēks.

Galerijā "Istaba" aktuālo izdevumu izlasi piedāvās arī apgāds "Neputns", ar izdotajām bērnu grāmatām "Istabā" atgriezīsies izdevniecība "Liels un mazs", komiksu kultūras žurnāla "KUŠ!" hiti, "Aminori" izdevumi, filozofijas žurnāls "Tvērums", literārais žurnāls "Strāva" u. c. Līdz ar grāmatplauktu satura renesansi galerijā "Istaba" gaidāmi dzejas un prozas lasījumi, kā arī citi pasākumi tiem, kas raksta, un tiem, kas lasa.

Izdevniecība "Valters Dakša" dibināta 2017. gadā līdz ar pirmo tās izdoto grāmatu – leģendāro un godalgoto Eināra Pelša "Demon. Condom". Apgāds izdod debijas grāmatas, laikmetīgo literatūru, mākslas izdevumus un aktīvi atbalsta Preiļu konceptuālistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!