Foto: Publicitātes attēls
Biedrība "Ventas dzirkstis" 15. novembrī Kuldīgas Mākslas namā prezentēs grāmatu "Uz visiem 100 pēc diskoskalas", kas stāsta par diskotēku kultūru Kurzemē 70. un 80. gados.

Dainas Tāfelbergas, Uģa Poriņa un Viestura Liepiņa kopīgi radītā grāmata tiek pieteikta kā jauna, īpaša un nebijusi grāmata par diskotēku vēsturi Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novados. Tā atspoguļo ne tikai diskotēku interesantos likteņstāstus, faktus un agrāk nepublicētas fotogrāfijas, bet arī ar diskotēkām saistīto kultūrvēsturi laiku lokos.

Tieši tāpat, kā 1973. gadā Vinss Aleti (Vince Aletti) kļuva par pirmo personu, kurš rakstīja par pirmajām diskotēkām ASV, veidojot iknedēļas rakstus žurnālā "Record World", – līdzīgi savos pierakstos un pirmo diskotēku rašanās fiksācijās dalās nu jau par "disko-vectētiņu" dēvētais šīs grāmatas idejas autors, kuldīdznieks, – Viesturs Liepiņš, kura tiešā un netiešā līdzdalībā izveidojās disko ēra gan Latvijā, gan Kurzemē un visspilgtāk – bijušajā Kuldīgas rajona teritorijā.

Diskotēkai "Ventas dzirkstis" cauri gājuši un aktīvi darbojušies vairāk nekā 400 agrākā Kuldīgas rajona jaunieši un disko entuziasti. Tomēr grāmata nav tikai par "Ventas dzirkstīm". Tā atspoguļo pilnu diskotēku spektru, sākot no leģendārās diskotēkas "Mirāža", "Muzikālais tandēms", "Taifūns", "Lāse" , "DD&Co" un beidzot ar pazīstamajām Alsungas, Rudbāržu, Skrundas, Rendas un Kabiles diskotēkām.

Grāmatas teksta autore: Daina Tāfelberga, korektore: Aiga Blumberga, maketētājs un vāka autors: Andis Kalniņš. Producenti: Uģis Poriņš, Viesturs Liepiņš, konsultanti: Artis Gustovskis, Andris Upmalis.
Grāmata ir dokumentāls un kultūrvēsturisks izdevums par savdabīgu laikmetīgu diskotēku subkultūru kā paaudžu dzīvesveidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!