Foto: Zvaigzne ABC
Izdevniecība "Zvaigzne ABC" laidusi klajā aktrises, mūziķes un rakstnieces Ilonas Balodes-Ūdres jaunāko grāmatu "Ielu muzikantu piezīmes". Izdevēji to raksturo kā ļoti atklātu stāstu par bohēmisko pagātni un skaudro tagadni.

Kā vēsta izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa, jau pirmajās iznākšanas nedēļās grāmata nokļuvusi pirktāko grāmatu topā teju visos grāmatnīcu tīklos.

Ilonas Balodes pirmā grāmata "Rīga-Pekina jeb Ceļošana un izdzīvošana ne-sezonā" iznāca 2012. gadā. Tās pamatā bija pašas Ilonas un viņas dzīvesbiedra mūziķa Rolanda Ūdra piedzīvotas. Divu mākslinieku pāris, mūziķis un aktrise, stopējot un dažreiz arī lidojot dodas pāri vai puspasaulei, lai galu galā nokļūtu Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Viņu piedzīvojumi ir interesanti un pašu attieksme pret ceļu – vieglprātīgi paļāvīga, savaldzinot gan lasītājus, gan dažādos ceļā sastaptos cilvēkus.

Otrajā grāmatā, kuru Ilona Balode rakstīja septiņus gadus, skaudri nolasās divi laikposmi: pirms un pēc liktenīgās dienas, kad Rolandu Ūdri notrieca auto. Kā norāda Ilziņa, vēstījums plūst negantā straumē, savā ceļā aizraujot līdzi itin visu: labos un sliktos brīžus mūziķa un rakstnieces kopdzīvē, mijiedarbošanos ar tuviniekiem, draugiem un paziņām, ceļojumus, kas notikuši pirms un pēc Rīga-Pekina aprakstītā laika.

"Šī ir līdz kailumam un vēl dziļāk atklāta grāmata par Ūdrīti un Balodi. Viņu sastapšanos, kopīgajiem klejojumiem un mājuptiekšanos. Radīšanu un graušanu. Legālām un nelegālām vielām un vieliņām, kas paplašina apziņu un sašaurina iespējas – vai otrādi. Šis ir traks pārītis, un traka ir arī grāmata," raksta izdevēji.

Ilona Balode pēcvārdā raksta: "Brīžiem vairs nezinu, kas es esmu. Vai esmu rakstniece vai mūziķe? Aktrise? Mamma? Ūdrīša sieva Ilona? Es gribētu būt Es. Bet laikam jau arī Es es neesmu. Kas tad es esmu? Es varētu būt Pateicība. Vai jūs mani pieņemsiet?"

Pieejama arī e-grāmata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!