Foto: Publicitātes foto

Iznācis žurnāla "Teātra Vēstnesis" jaunais - šāgada pavasarī atjaunotā žurnāla otrais - numurs. Žurnāla tēma šajā numurā ir "Aktiera un režisora naidpilnā mīla". Par šo divu galveno teātra profesiju sarežģīto mijiedarbību un sinerģiju raksta Normunds Naumanis, viņš arī sarunājas ar režisoru Vladislavu Nastavševu. Savu skatījumu uz aktiera radošo patstāvību un personas neaizskaramību pauž Indra Roga. Māra Ķimele raksta par režisoru kā par kopējās spēles noteikumu radītāju, Arturs Krūzkops stāsta par sadarbību ar Gaļinu Poliščuku, Lāsma Kugrēna - ar Mihailu Kublinski.

Sadaļā "Process" sezonas noslēguma jauniestudējumu apskats, tostarp Armands Znotiņš pēta Riharda Vāgnera tetraloģijas "Nībelunga gredzens" iestudējumu Nacionālajā operā, Ieva Struka analizē A. Strindberga un H. Ibsena iestudējumus JRT, Deniss Hanovs apcer aizliegto jēdzienu un "bijušo cilvēku" tēmu Valmieras teātra izrādēs "Zojkina kvartira" un "Doktors Živago".

Numura intervijās bez vidutāja sarunājas divi Oļģerta Krodera Hamleti - Rihards Rudāks un Juris Bartkevičs. Uldi Anži intervē Līga Ulberte. Sadaļā "Vārds teātra cilvēkiem" savu redzējumu pauž Leonīds Lencs, Jēkabs Nīmanis, Baiba Broka, Madara Saldovere. Šāgada LKA aktierkursa absolventus raksturo pasniedzēji Pēteris Krilovs, Inga Pērkone-Redoviča un Zane Kreicberga. "Leģendu" statusā - Pēteris Pētersons un Jānis Kubilis.

Baltijas teātra telpā Margarita Zieda intervē Viļņas Nacionālā teātra māksliniecisko vadītāju Audroni Ļugu, uzsverot, ka kultūrā mārketinga intereses nedrīkst apsteigt mākslas idejas. Ārvalstu teātra sadaļā intervija ar beļģu multimākslinieku Janu Fabru, vācu komponista un režisora Heinera Gēbela performance "Šiftera lieta".

Žurnāls tiek izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu, tas iegādājams Latvijas profesionālajos teātros, "Narvesen" kioskos un "Jānis Roze" grāmatnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!