Apgāds "Jumava" sadarbībā ar LR Ārlietu ministriju laidis klajā Jāņa Ūdra biogrāfisku romānu "Zigfrīda Meierovica trīs Annas".
"Vai ar izcilo Zigfrīdu Meierovicu, mūsu diplomātijas iedibinātāju, Latvijas liktenis 1934., 1939., 1940. ... gadā varēja būt citāds? Kāda ir personības un kāda – likteņa loma mūsu valsts vēsturē? Un kāpēc ģeniālais diplomāts gāja bojā vien 38 gadu vecumā? Par to vedina domāt apgāds "Jumava", sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju 23. augustā – Molotova-Ribentropa pakta gadskārtā," izteikušies izdevniecības pārstāvji.

Grāmatas atvēršanā, kas arī paredzēta 23.augustā, piedalīsies Valsts prezidents Valdis Zatlers, ielūgti bijušie Valsts prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis, bijušie Latvijas ārlietu ministri, Latvijas sabiedroto valstu vēstnieki, dalību apsolījusi arī pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes mazmeita Anna Čakste, Zigfrīda Meierovica dzimtas pārstāve Ingrīda Meierovica.

'Zigfrīda Meierovica trīs Annas', Jāņa Ūdra biogrāfisks romāns, ir grāmata par likteni un mīlestību Latvijas likteņgriežos. Izcilas personības mīlestību – uz māti, sievu un bērniem. Uz mīļāko. Bet pāri visam – mīlestību uz Latviju.

"Jūs aiziesiet divreiz septiņus gadus par ātru," Zigfrīdam Meierovicam teica gaišreģis Finks, un viņa pareģojums piepildījās 1925.gada 22. augustā, - tieši četrpadsmit gadus pirms Molotova-Ribentropa pakta noslēgšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!