Foto: LETA
Dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā 24. jūlijā plkst. 11:00 Jaunā Rīgas teātra Kamerzālē zālē notiks ikgadējie bērnu literatūras lasījumi "Lakstīgalas vārdnīca: kas ligzdo bērnu literatūrā?", kuros savus jaunākos darbus lasīs Latvijas un ārzemju autori, portālu "Delfi" informēja lasījumu rīkotāji.

"Lasījumu nosaukumu šoreiz iedvesmojusi pavasarī pie mums atlidojusi poļu lakstīgala: šogad Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika poļu bērnu grāmatu ilustrāciju izstāde, bet ikgadējā bērnu literatūras konferencē daudz tika runāts par poļu literatūru," raksta pasākuma organizatori. Tur izskanējis arī Māris Salēja atdzejotais poļu klasiķa Juliana Tuvima dzejolis "Putnu radio", kurā citi putni pieprasa vārdnīcu, lai varētu labāk saprast lakstīgalu.

Savus dzejoļus bērniem lasīs Leons Briedis, Uldis Auseklis un Inese Zandere, bet ar jaunajiem prozas darbiem iepazīstinās divkārtējais Jāņa Baltvilka balvas ieguvējs Māris Rungulis un rakstniece Ieva Viese. Fragmentu no igauņu autora Anti Sāra grāmatas lasīs tulkotāja Maima Grīnberga, savukārt tulkotāja Jolanta Pētersone iepazīstinās ar norvēģu rakstnieces Marijas Parras grāmatu "Vafeļu sirdis".

Muzikālā putnu dialogā ar bērnu literatūru iesaistīsies Uģis Krišjānis (taustiņi) un Mārtiņš Miļevskis (sitaminstrumenti).

Šo bezmaksas literāro sarīkojumu, kas adresēts bērniem, vecākiem un visiem bērnu grāmatu draugiem, organizē Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY Latvijas nodaļa).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!