Izdevniecība "Jumava" laidusi klajā Jukas Rislaki grāmatu "Maldināšana: latvijas gadījums". No angļu valodas tulkojis Didzis Meļķis.

Rietumu un Krievijas plašsaziņu līdzekļi nemitīgi izplata noturīgas baumas: "Latviešu sarkanie strēlnieki palīdzēja Ļeņinam sagrābt varu Krievijā", "Latvieši bija nacistiski noskaņoti un noslepkavoja savā zemē dzīvojošos ebrejus jau pirms vāciešu ienākšanas 1941. gadā", "Fašisms atdzimis un raujas pie varas mūsdienu Latvijā", "Latvijā apspiež krievu minoritāti".

Somu žurnālists un rakstnieks Juka Rislaki šajā grāmatā pēta dažādus apgalvojumus saistībā ar Latviju un piedāvā savu skatu uz Latvijas vēsturi un mūsdienām. Balstīdamies uz oriģinālavotiem un saviem vērojumiem, viņš atspēko un labo ačgārnas ziņas un tīšus melus. Analīze palīdz arī izprast, kāpēc mazā un militāri vājā Latvija dažādās aptaujās tik ilgi bijusi Krievijas ienaidnieks numur viens.

Juka Rislaki ir kādreizējais somu laikraksta "Helsingin Sanomat" korespondents Baltijas valstīs un sarakstījis vairākas grāmatas par Somijas un Baltijas valstu vēsturi un izlūkošanu. Būdams pieredzējis rakstnieks ar kritisku skatu, viņš ir labs gids ceļojumā pa Latvijas vēsturi un dezinformācijas krēslaino pasauli.

"Maldināšana: Latvijas gadījums" sarakstīts, galvenokārt domājot par lasītājiem ASV, tomēr arī latviešu lasītāji atradīs jaunas un interesantas ziņas. Šī grāmata jau iznākusi angļu un somu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!