Foto: Jāņa Rozes apgāds/Publicitātes foto
Jāņa Rozes apgāds laidis klajā ievērojamā igauņu rakstnieka Reina Rauda romāna "Rekonstrukcija" tulkojumu. Grāmatas atvēršanas svētki ar paša rakstnieka piedalīšanos notiks 11. decembrī pulksten 18.00 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30.

Romāns "Rekonstrukcija" sarakstīts 2012. gadā, kad daļa no tajā aplūkotajām tēmām: migrācija, reliģiskais fanātisms – vēl nešķita tik aktuālas kā pašlaik. Grāmatai piešķirts Igaunijas prestižākais literārais apbalvojums – Kultūrkapitāla Literatūras gada balva prozas kategorijā, savukārt somu tulkojums bijis nominēts Jarla Hellemana tulkojumu balvai.

Romāns tulkots arī angļu, dāņu, krievu un lietuviešu valodās. Latviešu tulkojums tapis, pateicoties projektam "Identitātes un pasaules atklāšana ar dažādu stāstu starpniecību", ko "Jāņa Rozes apgāds" īsteno ar Eiropas Komisijas programmas "Radošā Eiropa" līdzfinansējumu. Grāmatas izdošanu atbalsta arī Igaunijas Kultūrkapitāls.

Reins Rauda ir pazīstams igauņu literāts, kurš raksta dzeju, prozu, lugas, esejas un tulko. Rauds bija viens no četriem igauņu rakstniekiem, kas 2018. gadā pārstāvēja savu valsti Londonas Starptautiskā grāmatu gadatirgus viesu programmā, viņu bieži aicina uz dažādiem literārajiem festivāliem, semināriem, konferencēm. 2016. gadā viņš bija arī Prozas lasījumu viesis. Latviešu lasītājiem jau pazīstams viņa politiskais trilleris "Perfektā teikuma nāve" (2017).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!