Apgāds „Zvaigne ABC” laidis klajā Lūsijas Ečevarijas romānu „Mīla, ziņkāre, prozaks un šaubas”.

Ečevarija analizē trīs dažādu sieviešu dzīvi mūsdienu Spānijā. Sižeta līnijas, kurās trīs varones atceras notikumus katra no sava skatpunkta, stāsta gaitā savijas kopā un atspoguļo jaunās basku rakstnieces uzskatus par sievietes lomu mūsdienu sabiedrībā.

Basku žurnāliste un rakstniece Lusija Ečevarija ir dzimusi 1966. gadā Valensijā. “Mīla, ziņkāre, prozaks un šaubas” ir viņas pirmais romāns, kas ar savu atklātumu, runājot par mīlestību un seksu, sabiedrībā sacēla īstu vētru. Darbs tulkots daudzās valodās, un 2001. gadā pēc tā motīviem uzņemta spāņu un franču kopražojuma filma.

Trīs māsas. Vecākā – Anna – ir nevainojama mājsaimniece, taču dziļi ieslīgusi rutīnā un cieš no vientulības un depresijas. Vidējā – Roza – veiksmīgi veido augsta ranga ierēdnes karjeru, taču viņai nav personiskās dzīves. Bet jaunākā – Kristīna – pilniem malkiem dzer no dzīves kausa un metas no vienas mīlas dēkas nākamajā.

Katrai no viņām vārds „mīlestība” saistās ar kaut ko citu. Vienai tā ir gandrīz neticama iespēja, otrai – skumjas atmiņas, bet trešajai – pieredze, kas atstājusi rūgtas mieles...

Romānu „Mīla, ziņkāre, prozaks un šaubas” no spāņu valodas tulkojusi Inta Kriškāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!