Amerikāņu rakstnieks Maikls Kraitons ir romānu “Andromedas miglājs”, “Lielā vilciena aplaupīšana”, “Kongo”, “Juras laikmeta parks”, “Atklājums” un daudzu citu darbu autors.
Viņa sarakstītās grāmatas tulkotas vairāk nekā 30 valodās, kopā pasaulē pārdoti vairāk nekā 100 miljoni eksemplāru, pēc to motīviem uzņemtas 12 filmas – un liela tiesa no tām rādīta arī Latvijā. Maikls Kraitons saņēmis daudzas literārās balvas un prēmijas, viņa vārdā nosaukts pat kāds jaunatklāts dinozaurs - bienosaurus crichtoni.

Pasaules literatūrā jau ne reizi vien izmantots sižeta pavērsiens, kad kāds no mūsu laikabiedriem brīnumainā kārtā nokļūst pagātnē. Romānā “Laika robeža” smagi pārbaudījumi, pārsteigumi, nāves briesmas un pat romantiski piedzīvojumi gaida arheologus, kuri jaunāko fizikas sasniegumu dēļ nokļūst laikā, kuru pētījuši, – XIV gadsimta Francijā. Maikls Kraitons savā jaunākajā romānā savieno nākotnes zinātni – kvantu fiziku – ar viduslaiku pagātnes sarežģīto realitāti; un piedzīvojums, kurš sagaida lasītāju, ir patiesi aizraujošs, vienlaikus graujot iesīkstējušus uzskatus un ļaujot izbaudīt dēku garu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!