Foto: LETA

Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniedz 24. jūlijā. Pirms balvu saņem žūrijas izvēlētie laureāti, aicinājām mūsu lasītājus izvēlēties savu favorītu.

Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY Latvijas nodaļa) pasniedz kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam.

Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

"Delfi" lasītāju simpātijas balsojumam piedāvāto nominantu sarakstu izveidojusi Baltvilka balvas žūrija, ko vada LU profesore, bērnu literatūras speciāliste Ilze Stikāne, kopumā izskatot 60 grāmatas, kas izdotas laikā no 2013. gada maija līdz 2014. gada maijam.

Žūrija piešķir balvas 3 kategorijās: latviešu rakstnieka darbs, latviešu mākslinieka darbs, latviski izdots Baltijas jūras reģiona rakstnieka un viņa tulkotāja darbs. Lasītājiem tiek piedāvāts izvēlēties savu simpātiju no grāmatām, kuras žūrija atzinusi par pašām veiksmīgākajām kādā no šīm 3 kategorijām (sarakstā izcelti to rakstnieku, mākslinieku un tulkotāju vārdi, kas nominēti 2014. gada Baltvilka balvai).

Klikšķiniet uz grāmatas vāka, lai to aplūkotu lielākā izmērā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!