Ceturtdien, 28. aprīlī, Kaņepes Kultūras centra pagaidu mājvietā "Diagonālē" notiks lasījumu cikla "Neierastā literatūra" sestās sezonas atklāšanas pasākums "?".

Performances kuratori ir jaunākās paaudzes dzejniece Māra Ulme un jaunās paaudzes aktieris Gerds Lapoška. Pēc pasākuma atklāšanas ikvienam interesentam performanci būs iespējams apmeklēt vēl mēnesi.

Sekojot cikla nosaukumam, arī atklāšanas pasākums notiks neierastā formātā – bez viena konkrēta pulcēšanās laika, bet gan pašu apmeklētāju izvēlētā laikā, pēc iespējas nodrošinot vienpatību un performances netraucētu pieredzi katram tās apmeklētājam. Kā norāda organizatori, lai pasākumu apmeklētu 28. aprīlī, ir jāaizpilda anketa, atzīmējot sev ērtu apmeklēšanas laiku šeit. Līdzi ir jāņem telefons un austiņas, izņemot atklāšanas dienu, kad austiņas tiks nodrošinātas uz vietas.

“Kādas domas cilvēki ikdienā domā? Kādus jautājumus sev uzdod? Pie kādiem secinājumiem nonāk? 21. gadsimta notikumu ēnā mūsu iekšējā pasaule un intimitāte ar sevi kļūst arvien apdraudētāka. Lai pasargātu savu iekšējo telpu, aicinām 20 minūtes ziedot sarunai ar sevi. Bet par ko runāt? Lūk, šī tavas dzīves pieredzes daļa tiks sagatavota pasākuma Neierastā Literatūra ietvaros. Tā nebūs sēdēšana krēslā vai lūkošanās ārā pa logu, kuratori parūpēsies, lai katrs dalībnieks interesantu (un iespējams arī neērtu) jautājumu sabiedrībā pavadītu ar sevi kvalitatīvu laiku,” tā par pasākumu stāsta tā kuratori Māra Ulme un Gerds Lapoška.

Diagonālē atradīsies QR kodi, kurus noskenējot, tiks atvērta saite ar jautājumiem. “Neierastās literatūras” sestās sezonas tēma ir intimitāte, tādēļ apmeklētāji tiek aicināti performanci pieredzēt vienatnē un sarunā ar sevi. “?” notiks Diagonālē, Skolas ielā 14. To apmeklēt varēs no 26. aprīļa līdz maija beigām. “Neierastā literatūra” plakāta autors ir Aigars Opincāns.

Lasījumu cikls “Neierastā literatūra” pulcē 21. gadsimta autorus, dzejniekus, viņiem tuvākos lasītājus un literatūras interesentus. Tā ir platforma gan jau pieredzējušiem, gan jaunajiem autoriem interesantā un neierastā veidā dalīties ar dzeju, prozu, stāstu; ar literatūru neierastā veidā. Pirmais “Neierastā literatūra” lasījums notika pirms sešiem gadiem. Aizsāktā ideja par literatūru pasniegtu “neierastā apvalkā” uzrunāja, un Kaņepes Kultūras centrā notika vēl nākamie pieci lasījumu cikli. Šobrīd notiek “Neierastā literatūra” sestā sezona.

"Diagonāle" atrodas Skolas ielā 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!