Foto: Publicitātes foto
13. novembrī, Ojāra Vācieša muzejā norisināsies cikla "Savējo sarunas par dzeju un dzīvi" pasākums, kurā tiks svinēta dzejnieka 82. dzimšanas diena, informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāve Sandra Zobena.

Plkst. 17 būs iespēja tikties ar dzejnieka dēlu Žani Vācieti un noskatīties videomateriālu par Ojāra Vācieša un Ludmilas Azarovas piemiņas memoriāla atklāšanu, bet pēc tam sekos "Savējo sarunas par dzeju un dzīvi" ar Elitas Veidemanes un Raimondas Vazdikas piedalīšanos.

Vācietis reiz rakstīja: "Laiks mani piesauca." Par savu satikšanos ar Vācieša dzeju stāstīs pasākuma dalībnieces - arī sava laikmeta personības. Veidemane ir žurnāliste, Atmodas laika personība, rakstniece, kas vienmēr pratusi īstajā brīdī pateikt latviešiem svarīgo. Vazdika ir dziedātāja, aktrise, horeogrāfe, spoža, radoša personība.

Kāda ir Vācieša dzejas nozīme abu māsu radošajā dzīvē? Ko dzeja nozīmē ikkatram no mums? Uz šiem jautājumiem varēs rast atbildes ar muzikāliem akcentiem piesātinātajā Ojāra Vācieša dzimšanas dienas pasākumā 13. novembrī.

Pasākuma apmeklējums būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!