Bērnu literatūras balvu "Pastariņa prēmija 2015" saņēmuši rakstniece Ieva Samauska un mākslinieks Aleksejs Naumovs.

Samauska balvu saņēma par grāmatām "Kad kaķēnu sauc par pelīti?" un "Ķiķināšanas gadalaiks", kā arī "Oliņš Boliņš sēž uz soliņa". Naumovs apbalvots par ilustrācijām Jura Zvirgzdiņa grāmatai "Ahoi! Plūdi Daugavā".

Literāro balvu "Pastariņa prēmija" 1982.gadā iedibināja pēc zvejnieku kolhoza "Banga" priekšsēdētāja Miķeļa Lismenta un rakstnieka Imanta Ziedoņa iniciatīvas. Literārā prēmija, kas nodēvēta Ernesta Birznieka-Upīša grāmatas varoņa Pastariņa vārdā un atzīta par nozīmīgāko prēmiju bērnu literatūrā Latvijā, izveidota ar mērķi atbalstīt un veicināt latviešu autoru pievēršanos bērnu grāmatu rakstīšanai. Tradicionāli prēmiju pasniedz ik pēc diviem gadiem.

Prēmijas laureātus nosaka žūrija - trīs pārstāvji no Rojas novada sadarbībā ar bērnu bibliotēku, kur tiek pieskaitīts arī mazo lasītāju un viņu vecāku balsojums, kā arī trīs pārstāvji no Rakstnieku savienības - māksliniece Anita Paegle, rakstnieks Valdis Rūmnieks un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!