Foto: F64

Maijs šogad pasludināts par Imanta Ziedoņa piemiņas mēnesi. Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas sadarbībā ar portālu "Delfi" aicina Latvijas skolas – literatūras skolotājus un skolēnus piedalīties akcijā "Ziedonis ielās!"

Aicinām aprīlī literatūras stundās lasīt Imanta Ziedoņa darbus - dzeju, pasakas un epifānijas, izvēlēties spilgtākos un tuvākos citātus un pēc iespējas neparastākā veidā atveidot tos dažādās vidēs, piemēram, skolā vai mājās, pilsētas ielās, uzrakstīt ar krītiņiem, izlikt no pogām vai ziediem, bet neaizmirst arī rūpēties un uzņemties atbildību par to, lai tas nekaitē pilsētvidei vai dabai.

Izveidoto citātu vai citātus iemūžināt fotogrāfijās un trīs labākās fotogrāfijas no vienas klases līdz 26.aprīlim jānosūta uz akcijas "Ziedonis ielās" e-pastu lvlsa@live.com vai lvlsa2001@gmail.com, norādot skolu, klasi un skolotāja vārdu, uzvārdu, e-pastu un tālruņa numuru.

No iesūtītajām bildēm veiksmīgākās tiks atlasītas un 3.maijā publicētas ziņu portālā "Delfi" kā veltījums Imanta Ziedoņa jubilejas piemiņai.

Laikā no 3. līdz 6.maijam portālā "Delfi" norisināsies balsošana par "ziedoniskāko" akcijas attēlu. Klasei, kuras attēls būs guvis lielāko publikas atsaucību, būs iespēja apmeklēt koncertu "Imants un Ziedonis", kas notiks 15.maijā Latvijas Dzelzceļa muzejā un kurā būs dzirdamas Imanta Kalniņa dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kuras izpildīs Latvijas Radio koris un Renārs Kaupers. Klase iegūs arī portāla "Delfi" pārsteiguma balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!