Foto: Publicitātes foto

Latvijas Grāmatizdevējas asociācijas rīkoto Rīgas Grāmatu svētku laikā 6.oktobrī, pulksten 14 Rīgas Kongresu nama Mazajā zālē, pasākumā ”Sova ustoba” piedalīsies latgaliešu dzejnieces un rakstnieces Anna Rancāne, Iveta Ratinīka, Emīlija Kalvāne, Ilze Sperga, Ireta Čekse un Dagnija Bramane, portālu ”Delfi” informēja pasākuma rīkotāji.

Atsaucoties uz Virdžīnijas Vulfas tēzi — lai sieviete rakstītu, viņai ir vajadzīga sava istaba, pasākumā aicinātas piedalīties mūsdienu latgaliešu autores, lai definētu savu radošo telpu — latgaliešu literatūrā un literatūrā vispār. Tekstos un sarunās būs iespēja uzzināt, kāda viņa ir — rakstoša latgaliešu sieviete. Kāda ir viņas pasaule. Kas viņai ļauj rakstīt un dalīties ar tekstiem. Kāpēc un kad viņa raksta.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, katrs, kas atnāks uz ”Sovu ustobu”, iegūs caurlaidi uz latgaliešu dzejnieču drīzumā iznākošām grāmatām: Emīlijas Kalvānes krājumu ”Atvosora” un Ingrīdas Tāraudas latviski un latgaliski tapušo krājumu ”Bolts šokolads”.

”Sovā ustobā” gaidāma arī žurnāla ”A12” prezentācija. Žurnāls iznāk sešas reizes gadā un apkopo pozitīvus stāstus par cilvēkiem Latgalē un pasaulē. Jaunajā ”A12” numurā — stāsti par laimi.

Rīgas Grāmatu svētki notiks no 5. līdz 7.oktobrim Rīgas Kongresu namā. Lasītājus gaidīs 36 Latvijas izdevniecības, būs interesanta kultūras programma ar pasākumiem lieliem un maziem, iespēja samainīt izlasītās grāmatas pret nelasītām un kārotām, laimēt loterijā grāmatu.

Izdrukā Rīgas Grāmatu svētku programmu!

Tāpat Rīgas Grāmatu svētkos būs pieejams plašs latgaliešu grāmatu, disku un suvenīru klāsts, ko savā stendā piedāvās biedrība ”Latgolys Studentu centrs”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!