Foto: Publicitātes foto

9. maijā LKA Teātra mājā Zirgu pasts notiks neparasta izrāde – viesosies igauņu klaunu teātris "Pīpa un Tūts". Tas ir divu klaunu duets, kas savā teātra namā Tallinā izspēlē 11 dažādas izrādes, no kurām Rīgā būs skatāma "Pīpas un Tūta vakariņas", portālu "Delfi" informē izrādes veidotāju pārstāvji Rīgā.

Abi klauni - Haide Manamē un Tomass Tross, pamatā ir aktieri, kuri savu apmācību mērķtiecīgi turpinājuši Kopenhāgenas Komēdijas skolā. Šādas simbiozes rezultāts ir izrādes, kuras bieži vien vizuāli ir līdzīgas tradicionālam teātrim, kādu mēs to sagaidām, tikai tajā darbojas personāži ar sarkaniem klaunu deguniem. Protams, klauniem ir jāsmīdina, tomēr tieši mūsu smiekli kontrastā ar nopietno stāstu pamatni, dara šīs izrādes īpaši skatītāju uzrunājošas.

Pīpa un Tūts spēlē visdažādākajām auditorijām, arī bērniem, tomēr uz Rīgu viņi atvedīs izrādi pieaugušajiem un pusaudžiem "Pīpas un Tūta vakariņas" - stāstu par vīrieti, kurš ielūdzis pavakarēt savu sapņu dāmu. Izrādē nav teksta, aktieri-klauni to izspēlē ikvienam saprotamā situāciju valodā. Tradicionāli  "Pīpas un Tūta" teātris saņem visaugstākās uzslavas dažādos festivālos: " ...augstas profesionālās meistarības un iespēju spēli, kurā pārsteidz ikviens nākošais solis. Tai raksturīgs vieglums un silta pēcgarša. Pasaules klases klaunāde!" (Tarmo Virtanens pēc Tamperes festivāla).

Klaunu duets regulāri spēlē Igaunijā, ir viesojies Somijā, Islandē, Dienvidkorejā, Indijā, Turcijā, ASV un citur. 2013. gadā Igaunijas sabiedriskā TV ir izveidojusi Pīpas un Tūta miniseriālu, bet 2014. gadā viņi ir saņēmuši  Igaunijas Teātra Gadabalvu.

Pēc izrādes Heide Manamē un Tomass Tross sniegs meistarklasi LKA aktieru mākslas un režijas studentiem.

Izrāde "Pīpas un Tūta vakariņas" notiks 9. maijā plkst. 17 LKA Teātra mājā Zirgu pasts, biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!