Foto: Publicitātes foto
28. septembrī plkst. 18 un 21 "Splendid Palace" notiks populārās komēdijas par vīriešu un sieviešu attiecībām "Alu cilvēks" pirmās 10. sezonas izrādes, kurās uz vienas skatuves satiksies abi galvenās lomas tēlotāji – Jānis Jarāns un Ainārs Ančevskis.

Kā vēsta izrādes veidotāju pārstāvji, "The New York Times" "Alu cilvēku" ir nosaucis par "starptautiska mēroga komisku fenomenu". Biļetes pārdošanā "Biļešu Serviss" kasēs un internetā, cena sākot no 10 eiro.

Sadarbībā ar izrādes veidotāju pārstāvjiem "Delfi Kultūra" piedāvā vairākus interesantus faktus par izrādi.

'Stand-up' žanra 'vectētiņš'


Foto: Publicitātes foto

"Alu cilvēks" ir viena no visilgāk spēlētākajām komēdijām Latvijā.

Interesants fakts ir arī tas, ka tā ir pirmā izrāde, kura Latvijā tika izrādīta kā "stand-up" izrāde, līdz ar to varam teikt, ka "Alu cilvēks" ir "stand-up" žanra vectētiņš.

Izrāde bez pārtraukumiem


Foto: Publicitātes foto

Latvijā izrāde tiek spēlēta jau deviņus gadus un šosezon sāksies tās 10. sezona. Nevienu gadu izrādei nav bijis pārtraukuma - tā tiek spēlēta jau desmito gadu un galvenajā lomā joprojām ir lieliskie aktieri Ainārs Ančevskis un Jānis Jarāns.

Izrādīta 30 pasaules valstīs


Foto: Publicitātes foto

"Alu cilvēks" ir visilgāk spēlētā stand-up komēdija Ņujorkā, Brodvejā, kas ir guvusi pasaules atzinību un cilvēku mīlestību visā pasaulē. Tā šobrīd tiek izrādīta 30 pasaules valstīs, 150 pilsētās un to spēlē vairāk kā 40 aktieri.

Izrādīšanas vietas


Foto: Publicitātes foto

Izrādei ir bijušas dažādas izrādīšanas vietas Rīgā, piemēram, Maskavas nams, Leļļu teātris, taču tās pirmizrāde notika toreizējā kinoteātrī "Rīga" un šobrīd jau otro sezona tā ir atgriezusies tagadējā "Splendid Palace".

Autors


Foto: Publicitātes foto

Lugas autors ir scenārists un psihologs Robs Bekers, kurš 10 gadus pierakstīja novērojumus savās attiecībās ar sievu. Daudzi autori ir mēģinājuši atkārtot lugas panākumus, tomēr to nav spējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!