Foto: Publicitātes foto

Jūnija beigās Latvijas krievu dzejnieku un mākslinieku apvienība "Orbīta" dosies radošā ceļojumā gar Baltijas jūras krastu, kura ietvaros 30.jūnijā plkst. 18 viesosies Pārventas bibliotēkā, Ventspilī, Tārgales ielā 4, bet 1.jūlijā pl. 19.00 - kafejnīcā "Darbnīca", Liepājā, Lielā ielā 8. Atnācējiem būs iespēja noskatīties dzejas lasījumu – performanci "Slow Show FM", portālu "Delfi" informē "Orbīta" pārstāvji.

"Slow Show FM" ir poētiska meditācija ar dzeju, radio un klavierēm. To var raksturot kā intuitīvu ceļojumu radio viļņos un dzejā. Performances laikā dzejnieku Artūra Puntes, Sergeja Timofejeva, Vladimira Svetlova un Semjona Haņina lasījumu pavada Andreja Eigusa klavieru improvizācijas. Fonā dzirdami dažādās pilsētās iepriekš ierakstīti ielu trokšņi un skaņas, kas tiek translētas FM diapazonā un atskaņotas caur daudziem sadzīves radio aparātiem, kas novietoti uz skatuves.

Lasījumā tiek radīta sava veida dzejas radiostacija – piesātināts ēters, kurā dzejnieku balsis pavada dzīvs klavierkoncerts, iepriekš sagatavoti ambienti ieraksti un spontāni komerciālo radio staciju iestarpinājumi. Tādējādi tiek veidota nesteidzīga un mierīga atmosfēra, kas palīdz klausītājiem iedziļināties dzejas tekstos.

Ar performanci "Slow Show FM" "Orbīta" ir viesojusies Belgradā, Tallinā un vairākos pasākumos Latvijā. Tās ilgums ir līdz 1 stundai. "Orbīta" aizvien turpina eksperimentus, meklējot jaunus veidus, kā ar tehnoloģiju palīdzību iespējams radīt skaņu, manipulēt ar klausītāja uztveres formām, tās pilnveidojot, attīstot un paplašinot uztveres iespēju diapozonu.

"Orbīta" ir nevalstiska organizācija, kas sevī apvieno Latvijas krievu dzejniekus, fotogrāfus, mūziķus un multimediju māksliniekus. Latvijas kultūras dzīvē aktīvi piedalās jau kopš 1999.gada, veidojot gan performances, gan izdodot bilingvālu literatūru, rakstu krājumus, foto katalogus un arī pētniecisko literatūru. Apvienība nodarbojas ne tikai ar Latvijas krievu dzejnieku popularizēšanu, bet arī atdzejo laikmetīgo latviešu dzeju krievu valodā, veidojot aktīvu un veiksmīgu sadarbību starp krievvalodīgajiem un latviešu dzejniekiem un māksliniekiem dažādu projektu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!