Foto: DELFI

Gaismas festivāla "Staro Rīga" organizatori ir apkopojuši portāla "Delfi" un uzziņu dienesta 1188 balsojumus par labāko Gaismas festivāla objektu.
Apkopojot balsojumus kopvērtējumā visvairāk balsis ir saņēmuši objekti "Puķe" (Le Studio, Dzirnavu iela 87), "Samsung trīsdimensiju metamorfozes" (Leo Burnett Rīga, "Untitled productions", Kalvestudija, Latvijas Nacionālā opera) un "Zirgs, kas auļo" (Remi Brun (Francija), Esplanāde).

Foto galerija

Festivāla programmas gaismas objektu grupā visaugstāk novērtēti objekti "Un mūžīgs celšos es pret sauli augšā" (Biedrība Sonors, Koncertzāle AVE SOL), "Laika ceļotājs" (Ideju Institūts, Bastejkalns) un "Vienas mājas spanis" (Radošā apvienība Daba, Dailes teātris).

No sadarbības partneru darbiem visatzinīgāk novērtēti jau minētie "Puķe" (Le Studio, Dzirnavu iela 87) un "Samsung trīsdimensiju metamorfozes" (Leo Burnett Rīga, UNTITLED productions, Kalvestudija, Latvijas Nacionālā opera) kā arī "Spīķeru gaismas mežs" (Gaismas stils, Spīķeru kvartāls).

No TELE2 jauniešu konkursa gaismas objektiem populārākie darbi ir "Akvārijs" (Laima Laizāne, Kungu iela), "Kāp" (Rūdolfs Strēlis, Artūrs Analts, Kungu un Kalēju ielas krustojums) un "Iespēju koks" (Radošā grupa MAŠS, Alksnāju iela 3), savukārt no pastāvīgajiem pilsētvides izgaismojuma objektiem skatītāji priekšroku devuši "Kanālu tiltiņu izgaismojumam" (Rīgas dome, Bastejkalns), "Melngalvju namam" (Rīgas nami, Rātslaukums) un "Akmens tilta apgaismes stabiem" (Rīgas gaisma).

Pilnu balsojuma rezultātu tabulu iespējams apskatīties mājas lapā.

Jau ziņots, ka Gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā ikvienam pasākuma apmeklētājam bija iespēja izvērtēt un divos veidos nobalsot par sev tīkamāko festivāla "Staro Rīga" gaismas objektu. Viens no balsojuma veidiem bija - sūtīt īsziņu festivāla Uzziņu dienestam 1188. 1188 balsojumā par labāko tika atzīts objekts "Puķe" (Le Studio, Dzirnavu iela 87), Par gaismas festivāla "Staro Rīga" objektiem varēja balsot arī portāla DELFI speciālajā festivālam veltītajā sadaļā. Šajā balsojumā uzvarētājs ir "Samsung trīsdimensiju metamorfozes" (Leo Burnett Rīga, UNTITLED productions, Kalvestudija, Latvijas Nacionālā opera)

Gaismas festivāla "Staro Rīga" oficiālā Uzziņu dienesta 1188 noslogojums pirmssvētku dienās bijis par 20% vairāk nekā ikdienā. Visbiežāk uzdotie jautājumi bijuši par gaismas objektu atrašanās un apskates vietām, kā arī festivāla norises laiku. Tāpat tika uzdoti arī vairāki interesanti jautājumi, piemēram, vairāki cilvēki interesējušies vai gadījumā nav norīkots kāds speciāls transports vai taksometrs, kas cilvēkus bez maksas izvadā pa festivāla norises maršrutu, savukārt kāds kungs vēlējies noskaidrot vai festivāls Staro Rīga notiek arī Daugavpilī.

Nākamais gaismas festivāls "Staro Rīga" 2011. gadā notiks no 17. līdz 20. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!