Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdienas, 17. novembra vakarā sāksies jau ceturtais gaismas festivāls "Staro Rīga" Visi 80 objekti tiks ieslēgti plkst. 18.00.

Šī gada festivāla tēma ir "Pilsētas stāsti". Vairāk nekā 100 mākslinieki dalīsies savās pārdomās un vērojumos par pilsētu, piedāvājot savus gaismas stāstus.

Visi objekti būs apskatāmi līdz 20. novembrim un objektu darba laiks būs no plkst. 18.00 līdz 23.00. Festivāla organizatori aicina pievērst uzmanību īpašo notikumu un objektu darba laikam. Festivāla laikā darbosies Informācijas centri Rātslaukumā un Esplanādē, kas strādās visas festivāla dienas no plkst. 12.00 līdz plkst. 23.00. Festivāla maršruta lapas pieejamas arī Gaismas kafejnīcu maršrutu kafejnīcās un pie Rīga 2014 brīvprātīgajiem Gaismas ziņnešiem.

Šogad festivāla "Staro Rīga" laikā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iegādāties Gaismas suvenīrus. Piparkūkas, našķus, atspirdzinājumus un karstus dzērienus un ēdienus varēs iegādāties pie gaismas objektiem Doma laukumā, Esplanādē, Vērmanes dārzā, Jēkaba laukumā, Ziedoņdārzā un citviet Rīgā.

17. novembrī plkst. 18:00 sākas balsošana par objektiem - ikviens ir aicināts nobalsot par sev tīkamāko gaismas objektu, nosūtot SMS ar objekta numuru kopā ar kodu staro (piemēram, staro99) uz tālruņa numuru 29606060. Tele2 un Zelta Zivtiņas klientiem SMS ir bezmaksas, pārējo operatoru klientiem - pēc sava pakalpojuma sniedzēja SMS cenas. Balsošana noslēdzas 20. novembrī plkst. 23:00. Visi balsotāji piedalās loterijā, kuras galvenā balva ir Samsung mobilais viedtālrunis.

Par objektu balsot varēs arī portālu "Delfi.lv" un "Rus.Delfi.lv" speciālajās "Staro Rīga" sadaļās. Balsojums notiks no 17.novembra 18:00 līdz 23.novembra 23:59.

Festivāla kopēja koncepcija tiks realizēta deviņās programmās.

Festivāla konkursa programmā iekļauti 20 gaismas objekti. Otrā lielākā gaismas objektu grupa ir festivāla sadarbības partneru gaismas objektu programma. Šajā grupā būs 10 dažāda mēroga gaismas objekti. Jauniešu un studentu konkursa gaismas objektu programma ar 17 darbiem šogad, tāpat kā pērn, top sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru TELE2. Pirmo reizi gaismas festivālā "Staro Rīga" sadarbībā ar vides reklāmas aģentūru JCDecaux un LADC izveidota vides reklāmas stendu gaismas objektu programma ar 5 objektiem. Starptautiskā programmā būs redzams 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu Rīgas un Umea interaktīvs sadarbības objekts. Festivāla programmā iekļauts Gaismas kafejnīcu maršruts. Tajā piedalās 17 kafejnīcas. Arī šogad Staro Rīga turpinās iezīmēt pastāvīgos pilsētas izgaismojuma objektus – vairāku Rīgas skolu izgaismotās fasādes un gaismojumus, kuri paliks pilsētvidē ilgtermiņā.

Festivāla īpašo pasākumu programmā iekļautas performances, priekšnesumi un norises, kas spilgtina gaismas festivāla "Staro Rīga" norisi.

Festivāla laikā darbosies arī divi skatu torņi, no kuriem varēsi apskatīt starojošo Rīgu. Sv.Pētera baznīcas skatu tornis festivāla laikā atvērts 17., 19., 20. novembrī no 10:00 - 23:00, 18. novembrī 10:00 - 20:00. Biļešu cenas: pieaugušajiem 3 lati, studentiem, 2 lati, skolēniem 1 lats. Rīgas radio un televīzijas torņa skatu laukums festivāla dienās atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst.10.00 līdz 23.00. 18. novembrī iepriekš pieteikties pa tālruni 26650033. Biļetes cena festivāla laikā būs 0.80 lati.

Plašāka informācija par gaismas festivālu "Staro Rīga" oficiālajā mājas lapā www.staroriga.lv, sociālajos tīklos, kā arī "Delfi" speciālajā ziņu sadaļā.

Gaismas festivālu "Staro Rīga" rīko Rīgas dome. Šogad festivāla organizēšanu nodrošina Eiropas kultūras galvaspilsētas rīkotāji, Nodibinājums "Rīga 2014", jo "Staro Rīga" aktivitātes tiks iekļautas 2014. gada programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!