Foto: Publicitātes foto

Daugavpils pieteikuma Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursam izstrādes komanda ir nodibinājusi biedrību "Cita Daugavpils", lai atbalstītu Daugavpils 2027 pieteikumā "Kopīga valoda: meklēt, radīt, runāt" iekļauto iniciatīvu ieviešanu un veicinātu iesāktos pārmaiņu procesus sabiedrībā.

"Mēs apņemamies darboties, lai Daugavpils kļūtu par pilsētu ar pilsonisku šodienu un cerīgu nākotni," raksta biedrības pārstāvji.

Daugavpils - Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikuma programmas izstrādātāji sola turpināt stiprināt pilsētas noturīgu attīstību un spēju pielāgoties dažādām negaidītām pārmaiņām strauji mainīgā laikā:
"Gandrīz divus gadus veidojām Daugavpils attīstības un pārmaiņu ceļa karti, kur kultūra ir nozīmīgākais rīks šo pārmaiņu īstenošanai. Šajā laikā organizējām neskaitāmas sarunas, diskusijas, dažādus sabiedrības iesaistes un koprades pasākumus, kas mūs ir iedvesmojuši un palīdzējuši izveidot kompasu turpmākai darbībai. Lielu daļu no iedvesmas esam smēlušies arī no pieteikuma izcilajiem kuratoriem, sadarbības partneriem, atbalstītājiem un sekotājiem. Ceram, ka mūsu iesāktās iniciatīvas turpināsies!"

Viņi uzsver, ka Daugavpils ir pilsēta ar bagātu vēsturi, komplicētu pašreizējo situāciju un atmodinātiem pilsoniskajiem procesiem. Tāpēc ir nodibināta biedrība "Cita Daugavpils", kuras mērķis ir veicināt pilsoniskas un Eiropas vērtībās balstītas sabiedrības attīstību, izmantojot kultūru kopīgas valodas un saskaņotas rīcības veidošanai, bagātinot pilsētas kultūrvidi un stiprinot tās lomu reģionā, valstī, Eiropā un pasaulē.

"Mēs turpināsim veidot izpratni par demokrātiskām un ilgtspējīgām vērtībām, virzot sabiedrību uz atbildīgu dzīvesveidu un veicinot tās rīcībspēju un pilsonisko līdzdalību. Mēs atbalstīsim Daugavpils pilsonisko aktīvistu un nevalstiskā sektora līdzdalību kultūras, radošajos un interešu aizstāvības procesos un stiprināsim sadarbību starp dažādām kopienām un nozaru pārstāvjiem. Biedrības mērķa sasniegšanai balstīsimies uz kopīgas valodas veidošanu, sadarbību un līdzdalību rosinošām vērtībām," raksta biedrības "Cita Daugavpils" pārstāvji.

Jau ziņots, ka Daugavpils ar savu pieteikumu Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2027 statusam iekļuva finālā, tomēr sacensībā ar Valmieru un Liepāju, piekāpās Liepājai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!