Foto: Publicitātes foto
10. septembrī Jūrmalas kultūras centrā plkst. 19.00 būs iespēja baudīt etnodžeza un dzejas koncertu "Skatiens", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Novatorisks, emocionāls un intelektuāls dzejas un mūzikas projekts, kurā var izsekot saiknei starp moderno dzeju un dainām.

Zanes Šmites sameklētās tautas dziesmas un muzikālas etnodžeza improvizācijas, kas skanēs starp dzejoļu lasījumiem autores Liānas Langas izpildījumā, radīs mūzikas un teksta mijiedarbi, ļaujot jaunā gaismā skatīt gan mūsu tautas gara bagātības, gan mūsdienu dzeju.

"Koncerta lielāko daļu veido teicējas Domicellas Ļīpeņas (1901 Izvalta - 1992 Preiļu raj. Raunieši) teiktās melodijas. Šodien tās skan citādāk. Citādāk šajā laiku, ritmu un esību satiksmē ar šodienas rakstīto, runāto, dziedāto vārdu, šodienas steidzīgo cilvēku. Tomēr dziļi un patiesi," stāsta dziedātāja Zane Šmite.

"Skatiens" ir septiņu dzejoļu cikls, kas publicēts Liānas Langas dzeju krājumā "Vilkogas", kas ir saņēmis Gada balvu literatūrā. Projekta autori ir dzejniece Liāna Langa un dziedātāja, etnomuzikoloģe Zane Šmite, sadarbojoties ar pazīstamajiem mūziķiem Ilzi Grunti, Andri Grunti un Indriķi Veitneru.

Pirmo reizi šis muzikālais dzejas uzvedums izskanēja Dzejas dienu ietvaros Klasiskā dzejas vakarā 2010. gada 18. septembrī un nākamajā dienā pilnībā tika retranslēts Latvijas radio programmā Kultūras rondo.

Pasākuma izskaņā neizpaliks arī tradicionālā burtiņu zupa. Ieeja - bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!