Foto: AFI
Eiropas Komisija (EK) piešķīrusi atbalstu septiņiem projektiem ar Latvijas kultūras organizāciju un institūciju līdzdalību, informē Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Projekti pārstāv dažādas kultūras nozares - vizuālo un skatuves mākslu, kultūras mantojumu, mūziku, deju -, taču tos vieno atbilstība Eiropas Savienības programmas "Kultūra" mērķiem - sekmēt kultūras nozarē strādājošo speciālistu starptautisko mobilitāti, atbalstīt kultūras un mākslas starptautisko apriti un veicināt starpkultūru dialogu.

Šajā konkursā EK atbalstījusi Laikmetīgās mākslas centra sadarbības projektu "Survival Kit. Art linking society, knowledge and activism", kurā līdzās laikmetīgās mākslas organizācijām no Lietuvas, Lielbritānijas un Francijas piedalīsies arī biedrība "Jauno mediju kultūras centrs RIXC". EK projekta īstenošanai piešķīrusi 197 500 eiro (138 803 latus).

Cēsu Pils ģildes fonds iesaistījies sadarbības projektā "Experiment and Excellence", kas veidots kopā ar Francijas, Lietuvas un Īslandes organizācijām. EK finansējums projektam ir 200 000 eiro (140 000 latu).

Francijas Eksanprovansas Operas festivāla daudzgadu sadarbības projekta "European Network of Opera Academies" (Eiropas tīkls "Opera Academies") desmit starptautisko partneru vidū iekļauta arī Latvijas Nacionālā opera. EK finansējums projektam ir 2 500 000 eiro (1 750 000 latu).

Nīderlandes kultūras organizācija "Melkweg" īstenos daudzgadu sadarbības projektu "Engine Room Europe", kura vienpadsmit starptautisko partneru vidū iekļauta arī biedrība no Latvijas - kultūras un mākslas projekts "Noass". EK finansējums projektam ir 960 000 eiro (674 688 lati).

Vācijas Piļu savienības sadarbības projekta "Eiropas pilis kā ievērojami viduslaiku kultūras apmaiņas agrīnie centri" izstrādātāju vidū ir arī Latvijas Universitāte. EK finansējums projektam ir 200 000 eiro (140 000 latu).

Čehijas kultūras organizācijas "Tanec Praha" sadarbības projektā "M4m - m for mobility" piedalās arī starpnozaru mākslas grupa "Serde". EK finansējums projektam ir 200 000 eiro (140 000 latu).

Rumānijas kultūras organizācijas "Gabriela Tudor Foundation" sadarbības projektā "E-motional Bodies & Cities" kopā ar laikmetīgās dejas organizācijām no Lielbritānijas, Īrijas un Kipras piedalīsies arī Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija. EK finansējums projektam ir 199 978 eiro (140 545 lati).

Minēto projektu sākšana plānota no šā gada maija, to ilgums ir no viena līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!