Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajā mačā guva 18 punktus un palīdzēja Bostonas "Celtics" ar rezultātu 114:94 (26:21, 34:24, 31:14, 23:35) savā laukumā pārspēt Maiami "Heat".

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā viņš realizēja četrus no astoņiem tālmetieniem un trīs no pieciem divpunktu metieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas un trīsreiz pārkāpa noteikumus. "Celtics" ar Porziņģi laukumā iemeta par 17 punktiem vairāk nekā ielaida.

Foto: SofaScore

"Celtics" komandā ar "triple-double" izcēlās Džeisons Teitums, kurš guva 23 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva desmit rezultatīvas piespēles, Deriks Vaits guva 20 punktus, bet Džeilenam Braunam bija 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. Bostonas basketbolisti realizēja 22 tālmetienus, kas ir komandas atkārtots rekords izslēgšanas turnīrā.

Pretiniekiem Bems Adebajo guva 20 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, Delonam Raitam bija 17 punkti, bet Haimem Hakesam junioram - 16 punkti. "Heat" komandai izslēgšanas turnīra ievadā savainojuma dēļ nevar palīdzēt Džimijs Batlers.

Foto: SofaScore

Detalizēta statistika aplūkojama šeit.

Bostonieši spēli sāka ar deviņiem bezatbildes punktiem, vienu metienu realizējot arī Porziņģim. Līdz pirmajai nomaiņai mača devītajā minūtē latvietis ar septiņiem gūtiem punktiem bija līderis "Celtics" rindās, mājineku pārsvaram vienubrīd pārsniedzot desmit punktu.

Otrās ceturtdaļas sākumā bostonieši vadībā noturējās tikai pateicoties Sema Hauzera trīs precīziem tālmetieniem. Porziņģis laukumā atgriezās septiņas minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad "Celtics" bija atjaunojusi drošu vadību (46:30). Puslaika pēdējās trīs minūtēs Porziņģis realizēja divus tālmetienus, liepājniekam pirmajās 24 minūtēs izceļoties ar 13 punktiem. Pārtraukumā "Celtics" devās ar 15 punktu pārsvaru (60:45).

Otrajā puslaikā turpinājās mājinieku precīzi uzbrukumi no distances un vēl vienu precīzu "trejaci" pievienoja arī Porziņģis, kurš sekmīgi strādāja arī aizsardzībā. Tikmēr komandas pārsvars pārsniedza jau 30 punktus pirms mača noslēdzošajām 12 minūtēm.

Lai gan "Celtics" pārsvars bija ievērojams, komanda arī pēdējā ceturtdaļā laukumā laida pamatsastāva spēlētājus, turklāt "Heat" komandai izdevās pietuvoties līdz 15 punktu atstatumam pēc vairākiem Delona Raita precīziem tālmetieniem. Pēdējās minūtēs bostonieši neļāva viesiem ievērojami samazināt pārsvaru un izslēgšanas turnīra ievadā svinēja uzvaru.

Sērijas otrā spēle notiks 24.aprīlī Bostonā, 27. un 29.aprīlī būs mači viesos, bet, ja sērijā būs nepieciešamas vairāk par četrām cīņām, tās notiks 1.maijā Bostonā, 3.maijā viesos un 5.maijā "Celtics" laukumā.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā pretī stāsies Klīvlendas "Cavaliers" vai Orlando "Magic".

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!