Foto: Reuters/EPA/AP/AFP

Piektdien, 27. oktobrī, Londonas arēnā "O2" atklāta pirmā oficiālā izstāde par godu leģendārā dziedātāja Prinsa piemiņai – "Mans vārds ir Prinss" ("My Name is Prince").

Izstādi veido vairāk nekā 200 vienību – mākslinieka vajadzībām pārveidotas ģitāras, balvu statuetes, pierakstu burtnīcas ar dziesmu vārdiem un grezni kostīmi, kas redzami Prinsa mūzikas video un spēlfilmās, raksta "Reuters".

Lai arī mākslinieks no nejaušas pretsāpju medikamentu pārdozēšanas mira 2016. gadā, izstādes veidotāji apgalvo, ka Prinss paspējis piedalīties izstādes koncepta izstrādē. "Prinss 2000. gadu sākumā sāka domāt par "Paisley Park" (Prinsa ierakstu studijas un dzīvojamās platības komplekss – red.) atvēršanu ekskursijām – viņš burtiski uzrakstīja pirmo uzmetumu," atklāj Endžija Marčīza, "Paisley Park" arhīvu direktore.

Papildus Prinsa karjeras spilgtāko mirkļu izcelšanai gaismā organizatori cerējuši ar izstādes palīdzību parādīt arī nelielu daļiņu no dziedātāja izslavētās vientuļnieka dabas. "Viņš bija draugs, grupas biedrs, brālis. Mēs ceram savā ziņā nedaudz pastāstīt arī šo stāstu," atklāj Marčīza.

"Mans vārds ir Prinss" ekspozīcijā apskatāms arī tumši violetais uzvalks, kas dziedātājam ir mugurā uz albuma "Purple Rain" vāciņa, slavenā "mākoņģitāra" un ievērojama augstpapēžu kurpju kolekcija.

Izstādi, kas būs apskatāma līdz 2018. gada 7. janvārim, atzinīgi novērtējuši arīdzan Prinsa radinieki, lai arī tās apmeklējums raisījis daudz nebūt ne vieglu emociju. "Pēc 10-15 soļiem es sāku raudāt, un man bija jāiet ārā," saka dziedātāja māsa Tika Nelsone. "Tas bija grūti."

Prinss savas 40 gadu ilgās karjeras laikā pārdeva vairāk nekā 100 miljonus ierakstu, ieguva septiņas "Grammy" balvas un "Oskaru" par 1984. gada filmas "Purple Rain" skaņu celiņu, kurā viņš pats atveidoja arī galveno lomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!