Foto: LETA

Sestdien, 14. jūnijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas atvēršanas pasākuma "Kaskādes" trešajā dienā, apmeklētāju interese par Gaismas pili ir turpinājusi augt - dienas laikā to apskatījuši ap 3000 cilvēku, portālu "Delfi" informē LNB runasvīrs Augusts Zilberts.

"Esam ļoti gandarīti par apmeklētāju patieso interesi. 3000 ir optimālais apmeklētāju skaits, kuru vienā dienā var uzņemt jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka. Negaidītu un īpaši patīkamu pārsteigumu šodien visiem klātesošajiem sagādāja pirmais Gaismas pili apmeklējušais jaunais pāris. Iespējams, ka tas ir jaunas un skaistas tradīcijas sākums," akcentē LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne.

Svētdien, 15. jūnijā, jaunās bibliotēkas ēkas atvēršanas pasākuma "Kaskādes" noslēdzošajā dienā, ekskursijas notiks no plkst. 14 līdz 17 (pieteikšanās reģistratūrā), bet jau plkst. 11 Gaismas pilī tiks atklāts 6. stāvs - Karšu un ģeotelpiskās informācijas lasītava un Sīkiespieddarbu lasītava, kā arī 7. stāvs, kurā atrodas Bērnu literatūras centrs. Paralēli būs pieejamas un apskatāmas jau iepriekšējās dienās atvērtās lasītavas Mezonīna, 2., 3., 4. un 5. stāvā.

Karšu un ģeotelpiskās informācijas un Sīkiespieddarbu lasītavas atklāšanas ietvaros LNB pārstāvji demonstrēs retus bibliotēkas īpašumā esošo karšu eksemplārus, bet apvienība "Orbīta" piedāvās māksliniecisku piegājienu karšu veidošanai, blakus vēsturiskiem un zinātniskiem eksemplāriem prezentējot multimediālus darbus no "Rīgas dzejas kartes" krājumiem, kas veltīti dažādām Rīgas vietām. Savukārt 7. stāvā varēs izbaudīt interaktīvu piedzīvojumu bērniem "Grāmatu labirints" un aplūkot vizuālu objektu "Lasāmkoks".

No 12. līdz 15. jūnijam LNB rīko īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu "Kaskādes", kura laikā apmeklētājiem sniegta iespēja iepazīties ar Gaismas pili gan organizētās ekskursijās un individuāli, gan iesaistoties radošās aktivitātēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!