Foto: DELFI

Rīgā, "Swedbank" centrālajā ēkā un tās teritorijā 1. aprīlī pulcējās amata meistari un dažādu tradīciju pārzinātāji pasākumā "Satiec savu meistaru! 2017", kurā varēja izzināt dažādus Latvijas tradicionālo un mūsdienīgo prasmju noslēpumus.

Apmeklētāji varēja iepazīties ar leļļu šūšanu un koka kuģīšu laišanu Daugavā, adījumu tapšanas ceļu no vilnas ieguves līdz latvisko rakstu ieadīšanai košos apģērbos, būs arī iespēja vērot retas prasmes – no frivolitē vai knipelēšanas mākslas līdz pērļotu mauču un zedeņu žogu tapšanai.

Lielus un mazus pasākuma apmeklētājus iepriecināja plaša koncertprogramma ar grupām "Auļi", "Iļģi", "Suitu vīri" u.c. Tāpat bija iespēja iet latviešu rotaļās, kā arī tirdziņā iegādāties mājražotāju un amatnieku labumus.

Projekta "Satiec savu meistaru!" mērķis ir sekmēt nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī vēstīt plašākai sabiedrībai par meistariem, viņu zināšanām un prasmēm. To rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām,. Pasākums "Satiec savu meistaru! 2017" šogad notiek 167 vietās Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!