Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Trešdien, 30. novembrī, pirmo reizi plašākai publikai durvis vēra rekonstruētā Rīgas cirka ēka. Medijiem bija iespēja pirmajiem ielūkoties tajā, kā šobrīd izskatās arēna un citas telpas, kas pēc rekonstrukcijas pirmās kārtas nodotas ekspluatācijā.

Atgādinām, ka jau decembrī un janvārī ēkā paredzētas Ziemassvētku izrādes ģimeņu auditorijai, kā arī vērienīga Jaungada sagaidīšanas balle.

Rīgas cirka ēkas atklāšanas pasākumā par paveikto un nākotnes plāniem informēja cirka valdes locekle Māra Pāvula. Tāpat atklāšanās piedalījās arhitektu biroja "No Rules Just Architecture" jeb "NRJA" pārstāvji Uldis Lukševics un Zigmārs Jauja, kā arī būvuzņēmēja PS "Aidaco Group" pārstāvis Valdis Koks. Savukārt ar nākamās sezonas plāniem iepazīstinās Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jau ziņots, laikā no 2021. gada maija līdz 2022. gadam būvuzņēmējs PS "AIDACO GROUP" veica energoefektivitātes uzlabošanas darbus. Virs vēsturiskās kupola metāla kontrukcijas ārtelpas virzienā izbūvēta jauna kupola konstrukcija no pašnesošiem CLT paneļiem, nesošo balstu un pamatu sistēma, ieklāts jauns jumta segums un atjaunota nokrišņu ūdens ārējās sistēma, izbūvētas jaunas inženierkomunikācijas, veikta fasādes siltināšana un pagalma pārbūve. Ēkas interjerā apvienots arhitektu birojam NRJA raksturīgais industriālais lakonisms ar vēsturiskā mantojuma siltumu, bet ēkas fasādes siluets pietuvināts ēkas sākotnējam vēsturiskajam veidolam. Pārbūves rezultātā cirka arēna padarīta transformējama un pielāgojama mūsdienu cirka vajadzībām.

Arhitektu biroja NRJA (No Rules Just Architecture) izstrādātais cirka ēkas rekonstrukcijas projekts nākotnē paredz vēl arī citus darbus, kas ietver teritorijas labiekārtošanu un cirka skolas ēkas izbūvi. Tāpat arī galējos fasādes atjaunošanas darbus, tostarp vēsturisko kāpņu atjaunošanas darbus, plānots veikt nākamajās kārtās.

Ēkas gala nodošana pasūtītājam paredzēta tuvākā mēneša laikā. Jau no decembra vidus arēna būs gatava uzņemt skatītājus, taču arēnas labiekārtošana, kas ietver tribīņu, gaismas un skaņas sistēmu ierīkošanu, paredzēts pabeigt līdz 2023. gada nogalei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!