Foto: DELFI
26. oktobrī Ķīpsalas hallē notika lielkoncerts "Svētki dejai", kurā sadancoja 35 deju kolektīvi no Rīgas, Jelgavas, Limbažiem, Saldus, Lielvārdes, Saulkrastiem, Siguldas, Jūrmalas un Ozolniekiem.

Koncertā piedalījās tautas deju ansambļi "Dancis", "Rotaļa", "Liesma", "Gatve", "Sakta", "Ieviņa", jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi "Pērle", "Laipa", "Bandava", "Bramaņi", "Mana rotaļa", "Oglīte", "Vēji", "Pūpolītis", "Gatve - otrā iespēja" "Lubānas vidusskolas jauniešu deju kolektīvs, bērnu deju kolektīvi "Dzintariņš", "Zelta sietiņš", "Uguntiņa", "Dzirkstelīte", "Teiksmiņa", "Vēja zirdziņš".

Tāpat piedalījās arī "Pumpurēni", "Dzīpariņš", "Pienenīte", "Pūpolītis", "Vizbulīte", "Saktiņa", Rīgas 69. vidusskolas kolektīvs, Rīgas 41. vidusskolas deju kolektīvs ""Kārums", Jūrmalas kultūras centra "Zītariņš" deju kolektīvs, kā arī vecākās paaudzes deju kolektīvi "Sidrabaine", "Sagša", "Saiva", "Ozolaine", "Tacis", "Saulgrieži" un "Ozolnieki".

Koncertā bija skatāmas gan par klasiku kļuvušās Ritas Spalvas dejas pašiem mazākajiem – "Lācīt's kāpa ozolā", "Vār' māmiņa piena putru", kas sākotnēji tika radītas "Dzintariņam" un vēlāk ietvertas 1995. gada Skolēnu dziesmu un deju svētku repertuārā, gan savulaik tik populārais iestudējums "Do Re Mi", kas veidots pēc kinofilmas "Mūzikas skaņas" motīviem, gan speciāli tautas deju ansambļa "Dancis" pērn radītā deju svīta "Suitu mēlē" un citas. 

Koncertā bija skatāmas arī Taigas Ludboržas, Ilutas Mistres, Jāņa Marcinkēviča un Aijas Āres dejas. Mākslinieciskā vadītāja - ievērojamā dejas pedagoģe Rita Spalva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!