Foto: DELFI

Otrdienas, 26. aprīļa pēcpusdienā, Rīgas centrā notikusi performance – melnā kuba velšana. To rīkoja un arī piedalījās jaunās filmas "Nemierīgie prāti" komanda, tādējādi piesakot pirmizrādi, kas gaidāma 27. aprīlī.

Melnais kubs, kas filmā "Nemierīgie prāti" ieņem būtisku lomu, tika velts no Brīvības pieminekļa pa Brīvības bulvāri līdz viesnīcai "Latvija", bet tālāk pa Elizabetes ielu līdz kinoteātrim "Splendid Palace", kur notiks pirmizrādes seanss.

Performancē piedalījās filmas režisori Lauris un Raitis Ābeles, kā arī operators Mārcis Ābele, abu galveno lomu aktieri Mārcis Lācis un Toms Auniņš, kā arī performanču māksliniece Daniela Vētra, režisors Ivars Tontegode un citi.

Jau ziņots, ka filma Nemierīgie prāti" ir par brāļiem - māksliniekiem, kas tiek ierauti nepareizu lēmumu, bohēmas un pagrīdes naktsdzīves notikumos un zaudē kontroli ne tikai pār iesāktajiem mākslas projektiem, bet arī abu attiecībām.

""Nemierīgie prāti" ir ceļojums tās galveno varoņu nemierīgajos prātos, pētot smalko robežu starp māksliniecisku trakulību un nopietniem psihoemocionālajiem traucējumiem. Filma skatītājam liek aizdomāties, kur mēs ikdienā novelkam robežu starp to, kas ir normāls un kas vairs nav, godīgi un iejūtīgi runājot par bipolārajiem traucējumiem," vēsta filmas autori.

Brāļus filmā atveido aktieri Toms Auniņš un Mārcis Lācis, mākslas mecenātu - Juris Žagars. Galvenajās sieviešu lomās aktrises Dārta Daneviča, performanču māksliniece Daniela Vētra, Marija Skangale un citi. Filma kinoteātros būs skatāma no 28. aprīļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!