Foto: Kristīne Madjare

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas cirks sezonas noslēgumu svinēja ar pasaulslavenā cirka un kustību mākslinieka Joana Buržuā grandiozo izrādi "Krītošais" (Yoann Bourgeois "Celui qui tombe"). Pirms izrādes ievadvārdus teica LR kultūras ministrs Nauris Puntulis, kā arī Rīgas cirka direktore Māra Pāvula.

Kā norāda Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine, šāda līmeņa un tehniskās sarežģītības izrāde Rīgā var notikt, pateicoties nesen īstenotajai Rīgas cirka arēnas rekonstrukcijai – kupolā iekarinātā teju divas tonnas smagā platforma rotē, maina slīpumu un māksliniekiem ļauj spēlēties ar centrbēdzes spēku, gravitāciju un citiem fizikas likumiem.

Šajā Rīgas cirka sezonā piedzīvoti daudzi spilgti mirkļi – rekonstruētās arēnas atklāšana, Ziemassvētku izrādes, četras viesizrādes dažāda vecuma auditorijai ("Familiar Faces" ūdens izrāde "Surface", pasaulslavenā žongliera Vesa Pedena "Amerikāņu kalniņi", CirkVOST izrāde par varu "A-Tripik" un Joana Buržuā "Krītošais"), īstenots starptautisks projekts jauniešiem "Cirks klimatam" ar iesaistošo izrādi "Pienene" (kopā ar sadarbības partneriem – Norvēģijas cirka māksliniekiem "Acting for Climate" un pateicoties EEA grantu finansējumam), cirka skolas audzēkņu izrāde, kā arī dažādi citi kultūras notikumi.

Jauno cirka sezonu plānots atklāt augustā līdz ar starptautisko cirka un ielu mākslas festivālu "Re Rīga!", kas šogad notiks no 15. līdz 20. augustam. Kā ierasts, festivāla izrādes notiks gan Rīgas cirka ēkā, Merķeļa ielā 4, gan Rīgas pilsētvidē. Būs pieejamas gan bezmaksas izrādes ikvienam, gan arī maksas pasākumi. Plašāk par augustā gaidāmo programmu var izlasīt Rīgas cirka mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!