Foto: Roberts Āboltiņš
Valmiermuižas parkā šā gada 15. jūnijā notika ikgadējais etnofestivāls "Sviests", piedāvājot izzināt gan vasaras saulgriežu laikā tradīcijas, gan dažādu tautu un žanru mūziku. Kā ik gadu festivāla svinības sākas jau pa dienu, kad norisinājās tirdziņš un amatu darbnīcas, bet vakarpusē notika koncerti, kā arī iespaidīga ugunsskulptūras iedegšana.

Šogad "Sviesta" apmeklētājus priecēja koklētāja Laima Jansone un DJ Monsta, kuri apvienojušies radošā muzikālā duetā "ZeMe", Latvijas postfolka kustības aizsācēji un līderi – grupa "Iļģi". No Dublinas ceļu uz Valmiermuižu mēroja īru grupa "Lankum", kā arī grupa no Francijas "Wipidoup". Dančus izturīgākajiem dejotājiem vadīja folkloras deju kopa "Dandari".

Īpašs notikums bija komponista Uģa Prauliņa radītā "Pagānu gadagrāmata", ko izpildīja koris "Gaudeamus". Īpaši uzvedumam Valmiermuižā vizuālo pavadījumu bija radījusi māksliniece Katrīna Neiburga.

Jau tradicionāli etnofestivāla "Sviests" kulminācija bija uguns rituāls. Arī šogad īpašo ugunsskulptūru bija radījis Jordi NN no Spānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!