Foto: DELFI Reporter
2011. gada gaismas festivāla "Staro Rīga" projektu un ideju finansēšanas konkursā kopumā iesniegti 57 projekti ar kopējo finansējuma pieprasījumu 372 000 latu apmērā. Šogad gaismas festivāls "Staro Rīga" norisināsies no 17. līdz 20. novembrim.

Konkursa komisija ir atvērusi iesniegtos pieteikumus, kurus iesnieguši gan iepriekšējo gaismas festivālu projektu realizētāji, gan jaunas radošās grupas, gan individuāli pieteicēji – mākslinieki, un ir uzsākta projektu vērtēšana.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas, ar izgaismojuma palīdzību tiek pārvērsta Rīgas ainava. Izstādes objekti var būt ēkas, laukumi, tilti, pieminekļi un dažādas citas vietas pilsētvidē. Tie ir aplūkojami gan tuvumā, gan no attāluma, pilsētas ainavu kontekstā. Objektus var papildināt performances, muzikālas un teatrālas norises pilsētvidē, kā arī iespējama un vēlama skatītāju interaktīva iesaistīšana. Šī gada festivāla tēma ir "Pilsētas stāsti".

Šogad notiks jau ceturtais gaismas festivāls "Staro Rīga", kas pirmo reizi notika 2008. gadā un tika veltīts valsts 90. gadadienai.

"Staro Rīga" 2010.gads


"Staro Rīga" 2009.gads


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!