Foto: Publicitātes foto

Pirms divdesmit gadiem, 1993. gada novembrī, iznāca pirmais žurnāla "Rīgas Laiks" numurs. Uz žurnāla vāka bija krāsaina ķieģeļu mājas fotogrāfija ar parakstu "Mājas, ko ceļam paši sev."

"Kā tieši man trūkst? - Mierīga, nosvērta žurnāla pieaugušam cilvēkam, kurš nemīt nedz ilgās pēc bijušā, nedz bērnišķīgā pārliecībā, ka viss vēl priekšā," žurnāla vienā no pirmajām lapaspusēm raksta redaktore Inese Zandere. Savukārt žurnāla galvenais redaktors Uldis Tīrons raksta: "Vēl viens jauns žurnāls? - pēdējā laikā šo jautājumu esmu dzirdējis tik daudz reižu, ka nolēmu jums to aiztaupīt."

"Rīgas Laika" pirmajā numurā publicēta Daces Balodes intervija ar Gunti Ulmani, Jāņa Lejnieka raksts par jaunajām savrupmājām, Jura Visocka raksts par treneri Armandu Krauliņu.

Žurnālā apskatāmas arī Gunāra Bindes ik pa desmit gadiem uzņemtās fotogrāfijas ar Sarmīti Sīli. Ilmārs Šlāpins šajā numurā raksta par cilvēku, kad ēd gaļu, Uldis Tīrons par šamaņiem, Orests Silabriedis par Mstislavu Rostropoviču.

Pirmajā žurnāla "Rīgas Laiks" numurā publicētas arī vairākas reklāmas, viena no kurām ilustrē "Philips" mājas solārija priekšrocības.

Numura beigās lasāms tests "Kas jūs esat par lasītāju". Pēdējais testa jautājums un piedāvātās iespējas: Kurš no šiem izteicieniem visvairāk atbilst jūsu dzīves izpratnei?

A Nost ar žurnāliem?
B Krāsaini žurnāli ir domāti muļķiem!
C Pasaule ir pilna ar žurnāliem!
D Šis žurnāls ir domāts man!
E Es neesmu viens šai pasaulē!

Šī gada novembrī žurnālam "Rīgas Laiks" būs 20 gadu jubileja. Atzīmējot šo notikumu, no 5. līdz 9. novembrim notiks "Rīgas Laika" festivāls. Ar festivāla pasākumu programmu var iepazīties vietnē: www.rl20.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!