Foto: Lauris Vīksna
Labdarības projektā "Dots devējam atdodas", Sporta ielas 2 kvartālā no 21. augusta ir skatāma fotogrāfa Laura Vīksnes sabiedrībā zināmu cilvēku portretu izstāde "Gaisma tuneļa galā jeb atmiņas par pandēmijas laika blokādi". Izstādes noslēgumā 15. septembrī, notiks fotogrāfiju izsole un iegūtie līdzekļi novirzīti lai atbalstītu grūtībās nonākušos radošo jomu pārstāvjus.

Fotogrāfiju sēriju veido vairāku Latvijā zināmu personību portreti, kas uzņemti akcijas tapšanas laikā ar vienu no pasaules līmeņa mākslinieku iecienītākajām un fotogrāfijas vēsturē nozīmīgākajām foto kamerām – "Hasselblad 500c".

Piektdien, 21. augustā, Sporta 2 kvartālā tika atklāta fotogrāfa Laura Vīksnes portretu izstāde ar Latvijā zināmu kultūras un mākslas personību portretiem. Izstādē būs apskatāmi Elitas Patmalnieces, Dārtas Danevičas, Jura Kaukuļa, Vladislava Nastavševa, Ozola, Ivo Grīsniņa-Grīsļa, Denisa Paškeviča, Jāņa Skuteļa, Aminatas, Reiņa Liepiņa, Kaspara Znotiņa, Rvīna Vardes, Edgara Viļuma un citi portreti.

Savukārt izstādes noslēgumā, 15. septembrī pulksten 19.00, Sporta 2 kvartālā notiks fotogrāfa darbu izsole, ko vadīs TV personība un komiķis Jānis Skutelis. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti "Dots devējam atdodas" ziedot.lv kontā un pēcāk ziedoti, lai atbalstītu grūtībās nonākušos radošo jomu pārstāvjus, kuri Covid-19 izraisītās krīzes un piespiedu dīkstāves dēļ palikuši bez pietiekamiem iztikas līdzekļiem.

Līdz šim ar kampaņas palīdzību ir saziedoti 10 477.16 eiro, kas, savukārt, ir palīdzējuši pārvarēt pandēmijas radītās finansiālās grūtības vairākiem desmitiem cilvēku. No 24. aprīļa līdz 1. maijam projekta ietvaros portālā "lsm.lv" norisinājās arī ziedojumu kampaņas šovs, kurā ar aicinājumu ziedot kultūras atbalstam pop-up studijā pie Jāņa Skuteļa viesojās dažādi Latvijā zināmi mākslinieki, aktieri, dziedātāji, arhitekti, režisori un citu kultūras jomu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!