Foto: Publicitātes attēls
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību aicina piedalīties publikas balsojumā un noteikt, kurš ir spilgtākais darbs Latvijas arhitektūrā pagājušajā gadā. Balsojumā piedalās deviņi darbi, kas izvēlēti Latvijas Arhitektūras balvas 2020 finālam.

Balsojums norisināsies no 15. līdz 28. oktobrim, pulksten 23.59. Uzvarētājs tiks apbalvots Latvijas Arhitektūras gada balvas pasniegšanas ceremonija 30. oktobrī H2O 6 kvartāla Aisteres zālē.

Balso par savu favorītu šeit!

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses par vienu no pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Kā iepriekš informēja organizatori, šogad Latvijas Arhitektūras gada balvai tika saņemti 50 pieteikumu, kuru vidū ir gan ar īpašu uzmanību celtas privātmājas, gan sabiedriski nozīmīgi objekti, kā arī ar arhitektūru saistīti notikumi. Konkursa atlases žūrija tālākai darbu izvērtēšanai ir izvirzīja deviņus nominantus.

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2020 atlases žūrijas sastāvā ir arhitekti un pagajušā gada balvu saņēmēji Brigita Bula, Artūrs Lapiņš, Ināra Caunīte un Vita Škapare, arhitektūras kritiķis Vents Vīnbergs un mākslinieks Jānis Avotiņš. Nākamajā konkursa norises posmā 9 nominētos darbus vērtēs un lēmumu par galvenajām balvām pieņems Fināla žūrija, kuras sastāvā, kā ierasts, ir ārvalstu arhitektūras profesionāļi. Žūriju pārstāvēs - Octavio Mestre (Spānija), Andro Mand (Igaunija), Chris Luebkeman (Šveice), Gustė Kančaitė (Lietuva), kā arī Fināla žūrijai pievienosies Atlases žūrijas priekšsēdētāja, pagājušā gada zelta ananasa ieguvēja Brigita Bula.

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2020 ietvaros no 26. līdz 30. oktobrim Latvijā tiks atzīmēta Arhitektūras nedēļa. Šo dienu nozīmīgākie notikumi būs: nominantu izstādes atklāšana 26. oktobrī, kura norisināsies Rīgas pilsētvidē – reklāmas stendos pieturās, diskusija par arhitektūras procesiem 28. oktobrī, bet noslēguma dienā, 30. oktobrī – nozares profesionāļu lekcijas, kurām sekos gaidītākais notikums – Latvijas Arhitektūras gada balvas 2020 balvu pasniegšanas ceremonija. Svinīgais pasākums notiks H20 6 kvartāla Aisteres zālē, un tas būs saiknē ar šī gada Arhitektūras gada balvas vienojošo tēmu, kas ir "Neparedzamās sekas / Unintended Consequences".

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!