Foto: Publicitātes foto

Šovakar plkst. 20 notiks Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 77.karnevāls "Klonu kāzas", liecina informācija LMA mājaslapā.

Turpinot iepriekšējās tradīcijas, pagājušā gada nogalē tēma izvēlēta interneta balsojumā, kurā Stenlija Kubrika filmas nosaukums "Space Oddissey" ieguva vislielāko atzinību.

Apkopojot trīs populārāko tēmu ieteikumus, atvasināts nosaukums "Klonu kāzas". Kā identitātes elements izvēlēts svītru kods, kas simbolizē noslēpumainu tieksmi pēc vienojošā.

LMA Studentu pašpārvaldes pārstāvji pastāstīja, ka šī gada programma īpaši iepriecinās dzejas un literatūras cienītājus, kā arī ļaus vaigā skatīt vairākas pašmāju skatuves leģendas, sagādājot klausītajiem patīkamus pārsteigumus, kuros būs iesaistīti gan jauni un labi zināmi latviešu mūziķi, gan viesi no ārzemēm.

Karnevāls turpinās arī savu galveno uzdevumu - iepazīstināt ar jaunatklājumiem mūzikā, piemēram, ar lietuviešu grupu "Without Letters". Uz skatuves gaidāmi arī pašmāju jaunie censoņi "The Pink Elephant", "The Coco'nuts", "Pyro Trees", savukārt nakts turpinājumā uz skatuves kāps jau labāk zināmi mākslinieki - "Laika Suns", "ELVI/DUNIAN" un "Funk Therapy".

Karnevāla īpašais pārsteigums ir sen neredzētie, bet ļoti gaidītie, leģendārie mākslinieki Igo un Ozols. Kāzu nakts izskaņā par dejām un ballīti līdz rītam rūpēsies "Dirty Deal Audio" pārstāvji - "Oriole", "Kashuks" un "NiklāvZ". Savukārt pār 3.stāva lielo skatuvi valdīs DJ apvienība "91KIDZ".

Palīgos aicināti mākslinieki "Judzhen", "Minciisha ieraksti", "Dispoze" un citi. Īpašais 3.stāva lielās skatuves viesis būs "TSVI" no Lielbritānijas. Šogad izveidotajā papildu atpūtas teritorijā akadēmijas pagalmā visu nakti skanēs "Pieci.lv" programma "Atklājumi".

Tikmēr Literatūras telpā notiekošajā performancē būs iespējams dzirdēt Latvijā pazīstamāko dzejnieku lasījumus - Henriku Eliasu Zēgneru, Tomu Treibergu, Arti Ostupu, Ingu Gaili, Martu Pujātu, Andri Zeibotu, kā arī jaunos talantus - Elvīru Blomu, Ivaru Šteinbergu, Ingu Pizāni, Gunti Kursišu un Raimondu Ķirķi.

Sadarbībā ar "Poetry Latvia" īsi pirms pusnakts stafeti pārņems "Dzejas slams", kas ir literāra sacensība starp 14 jaunajiem autoriem, kuras noslēgumā tiks apbalvots žūrijas un publikas balsojumā par uzvarētāju atzītais dzejnieks.

Visas nakts laikā būs iespēja "nomazgāties" tīrā dzejā "Satori" "Audiodušās", savukārt sadarbībā ar "Memoriālo muzeju apvienību" tiks veidota interaktīvā izstāde, kas iecerēta kā spēle ar dzejnieku publiskajiem un dzejas tēliem - ikvienam būs iespējams pielaikot dažādu pašmāju dzejnieku tēlus un fotografēties uz nebēdu.

Mierīgāku noskaņu varēs gūt kino telpā, kur karnevālam izveidota filmu izlase būs skatāma visas nakts garumā. Teātra telpā piedzīvojumus un smaidus sarūpēs Rīgas improvizācijas teātra studijas "Artišoks" un "Prieka ministrija", improvizācijas teātra grupa "Melnā 4Diena", kā arī "Soul Tap" dāmas.

Karnevālu gaidot, izveidota apjomīga radio ētera programma, kurā būs iespējams dzirdēt intervijas ar LMA rektoru Alekseju Naumovu, Ojāru Spārīti, kā arī citiem māksliniekiem un mākslas zinātniekiem, kā arī klausītajiem būs iespējams savā īpašumā iegūt ielūgumus dažādās biļešu izspēlēs.

Par īpaši pasākumam un tēmai veidotām dekorācijas un mākslas objektiem rūpējas LMA studenti un kolēģi no citām Latvijas mākslas skolām, kā arī brīvprātīgie palīgi. Arī vairāki mākslinieki radīšot instalācijas, lai ierasto ēku pārvērstu dažādu gaismu un noskaņu labirintā.

Lai novērstu drūzmēšanos un rindas, karnevāla viesi aicināti ierasties laicīgi. Biļetes pie ieejas maksās 30 eiro.

Foto: Pērnā gada spilgtākie mirkļi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!